Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

7 хахо причини, които пречат на концентрацията ти

 

Оценка: (0/5)

 
 

Да ти е в мъгла мозъкът и да препускат мислите ти, е изтощително и натоварващо. Написали сме тук причините за липсата на концентрация и как да ти се избистри главата.

7 хахо причини, които пречат на концентрацията ти

Когато не можеш да се съсредоточиш върху елементарно нещо, което трябва да свършиш, решението не винаги е силното еспресо. Разсейването и напрежението, което изпитваш, може да е начинът, по който тялото ти казва, че нещо не работи, казват лекарите. За да задържиш мисълта си върху една задача, е нужно мозъкът ти е да е подсигурен с комплексен коктейл от невротрансмитери и хормони. Прочети изненадващите неща, които влияят на способностите ти да задържиш главата си над водата.

Твоите суперсили в снимки: виж ги в галерията долу.

Хороскоп на женските супер сили

1. Чувствителност към храна

7 хахо причини, които пречат на концентрацията ти

Най-голяма част от хората, които изпитват трудност при фокусирането, са тези, които имат целиакия (която се предизвиква от автоимунна реакция към глутена, протеин, който се съдържа в брашното и ориза) или чувствителност към храни със соя. Такива дразнещи храни предизвикват възпалителен процес, който замъглява мозъка ти. С кръвни тестове тази чувствителност може да се установи. Намериш ли виновника, ще ти отнеме от 72 часа (максимум 6 седмици), за да започнеш да се чувстваш по-малко замаяна и по-фокусирана. Основното правило е да пиеш повече вода, съветват всички специалисти по темата. Ако стомахът ти не приема добре някои храни, дехидратацията само влошава нещата. Допълнително липсата на H2O може да повлияе на паметта, да предизвика болки в главата – все неща, които няма да помогнат на концентрацията ти.

►►► 8 супер причини да ядеш (целия) шоколад

2. Да си перфекционист

7 хахо причини, които пречат на концентрацията ти

Перфекционизмът върви рамо до рамо с амбицията, но също се свързва и със страха от провал. Да кажем, че си стресирана от проект, по който работите в работата: Докато тревогата ти се увеличава, мозъкът ти се опитва да те предпази от потенциален срив, иронично, изключвайки се – потенциално застрашавайки успеха ти. Не разрешавай на безпокойството да те обсеби напълно – справи се с него! Отдели си пет минути за писане: Защо тази задача е важна? Какво в резултата те притеснява? Страхът ти основателен ли е? Най-доброто решение е да излееш мислите си пред колега, а след това да си направиш една малка разходка на въздух, колкото и да ти се струва, че ги нямаш тези 15 минути за „прахосване”. След това се върни към задачата с прочистена глава.

Тайните на успеха - виж ги тук.

Тайните на успеха за всяка зодия

3. PMS

7 хахо причини, които пречат на концентрацията ти

Седмицата преди цикъла увеличението на естрогена и прогестерона могат да те направят изключително чувствителна. Концентрацията се връща няколко дена след началото на цикъла. Междувременно ти атакувай фитнеса. Физическите упражнения увеличават нивата на невротрансмитерите , отговарящи за фокусирането, като допамин.

4. Нерешен проблем

Разтревожена си, заради скандала със съквартирантката тази сутрин? Понеже мозъкът ти приема конфликтите като опасност, той се концентрира върху заплахата, опитвайки се да те предпази, правейки те неспособна да мислиш за нещо друго. Определи си време, в което да изясните проблемите, след това си напиши главните точки, които е мъчат и остави листа настрани, за да избегнеш обсебването. Знаейки, че решението наближава, помагаш на тялото ти да се отпусне.

►►► 8 лесни начина да победиш стреса и тревогата

5. Намали нивата на желязото

Когато нивата на желязото падат, когнитивните възможности и концентрацията потъват с него. Неголямо проучване сред млади жени доказва, че приемането на храни с по-голямо количество желязо за обяд в продължение на четири месеца, подобрява паметта и вниманието. Наблегни на храните, в които желязото е преобладаващо – като червените меса, свинското, листни зеленчуци, семки от тиква и тъмен шоколад – с продукти с високо съдържание на витамин С, като цитрусите, за максимална абсорбация.

►►► Разсеяна или нещо повече

6. Неясно написани задачи

Ако списъкът със задачи ти е написан с общи фрази, например, „да завърша презентацията”, не даваш яснота на мозъка ти върху какво да се концентрира. Вместо това напиши конкретно всяка задача ето така : Да оформя заглавието, да приготвя снимки…Мисли за списъка със задачи като за обещание. Неизпълнението им може да повлияе негативно на самоуважението ти. И за да избегнеш това, раздели задачите на спешни и на не толкова спешни и важни. Това ще ти помогне да приоритизираш и да имаш възможност да огледаш стратегически кое да направиш първо, за да си спестиш излишни нерви.

И ти имаш слаби места, кои са - разбери от галерията долу.

Хороскоп на слабите ти места

7. Пиенето на кафе на празен стомах

7 хахо причини, които пречат на концентрацията ти

Когато пропускаш закуската, но пиеш кафе, даваш на тялото си сигнали да увеличи стрес хормоните кортизол и адреналин. Това превключва тялото ти на режим за оцеляване, намалявайки вниманието ти до минимални нива. Задължително включвай закуска в началото на деня си, която да е богата на протени, мазнини и въглехидрати. Това може да е омлет или пълнозърнеста филия, препечена и намазана със сирене. И кафе след това, разбира се.


Виж ощеНово в Cosmo