Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

7 неща, които нямат място в спалнята ти

 

Оценка: (0/5)

 
 

Не само стресът, преяждането и препиването са виновни за твоето безсъние. 

7 неща, които нямат място в спалнята ти

Предметите, които безцелно трупаш в спалнята си или те мързи да почистиш, също имат пръст в липсата на сладкия ти сън.

Виж 20 вещи, които веднага да махнеш от живота си (снимки долу):

20 вещи, които да изхвърлиш от живота си веднага

Преди да кажеш „добре, добре, ще почистя дрехите от стола“, виж всички предмети, които ти пречат и планирай щателно разчистване.

1. Сметки и други документи

За да си създадеш райско убежище, което ще ти помага да заспиш мигновено, дръж всичко свързано с работата и личната документация далеч от спалнята си. Мястото им е на бюро, което е извън стаята за сън. Имаш нужда от място, където да релаксираш и да не се натоварваш излишно.

2. Техника

Опитай се да махнеш всички светкащи и премигващи джаджи с монитори от спалнята. Те излъчват синя светлина, която доказано пречи да заспиш (експертите съветват да не се взираш в екрана на телефона или телевизора поне час преди лягане). Единствената техника, която все пак можеш да държиш близо до леглото е стереоуредба, тъй като тя няма екран. Така ще можеш да си пускаш отпускаща музика за приспиване, без да се притесняваш от предизвикващата безсъние синя светлина.

►►► 8 растения, които да държиш в спалнята си за по-добър сън

3. Претъпкано с предмети нощно шкафче

Знаем колко е лесно нощното шкафче да се превърне в претъпкано свърталище на ластици за коса, празни чаши, опаковки от вафли и измачкани списания (без Cosmopolitan, разбира се). Но трябва да си безмилостна към баркотията – винаги, когато спреш да използваш нещо, недей да го слагаш на шкафчето. Положи допълнително усилие и го сложи там, откъде си го взела или го хвърли в кофата за боклук. Чистата спалня успокоява ума ти и го подготвя за крепък сън.

4. Неща под леглото

7 неща, които нямат място в спалнята ти

Кутиите за складиране на неща под леглото изглеждат като чудесен начин за пестене на място, но не са най-удачното решение. Проучванията сочат, че хората спят по-добре, ако под леглото не е претрупано с вещи. Едното решение е да си вземеш легло, което няма място отдолу. Другото е да държиш съвсем малко неща под него, като сезонни дрехи или такива, които носиш само през уикенда. Нищо излишно.

Уютен дом с палети - 15 идеи в галерията долу:

Направи интериора на дома си по-уютен с палети

5. Купчини дрехи

7 неща, които нямат място в спалнята ти

Ето че стигнахме до най-известния и уважаван стол на света – този, върху който трупаш дрехи до безпаметност. Но послушай ни – прибирай излишното в гардероба или го слагай за пране. Повечето хора спят по-добре и спокойно, ако знаят, че са избрали дрехите си за сутрешното излизане. Ако искаш да те чакат спретнати, когато се събудиш, най-добре да ги оставиш върху чист от стари сутиени и потни анцузи стол.

6. Ненужна козметика

Хайде, признай си – имаш козметика, която ползваш всеки ден и няколко други продукта, които ти трябват за специални случаи. Но всичко останало е просто излишно и създава неразбория. Извади всичко, което притежаваш и изхвърли тези продукти, които не си употребявала през изминалите шест месеца.

►►► 20 гениални начина да подредиш козметиката си

7. Книги

Освен една и две, които четеш в момента, другите не бива да стоят в спалнята. Сигурно си забелязала, че ако не ги оставиш на отреденото им място в библиотеката или не ги раздадеш на приятели, те има неприятния „навик“ да се трупат ли трупат из различни кътчета на спалнята ти (включително да събират прах под леглото). Една от причините да не държиш книги в спалнята е, че хартията събира много прах, а това прави въздуха неприятен за дишане – обратното, което ти трябва за здравословен сън.


Виж ощеНово в Cosmo