Lady Popular Cosmopolitan

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

6 урока за красота от най-грозната жена в света

 

Оценка: (0/5)

 
Жената, която има всичко, въпреки че животът й е отнел и малкото

Тя е направо уродлива, но за сметка на това – уверена в себе си. Научи какви са принципите й и защо Лизи Веласкес продължава да намира за какво да се усмихва.

6 урока за красота от най-грозната жена в света

Когато е на 24 години, Лизи Веласкес получава линк с видео, озаглавено „Най-уродливата жена“. Осемсекундното клипче с нейно участие събира 4 милиона гледания и хиляди неприятни коментари.

Хороскоп на слабите ти места

Лизи Веласкес страда от рядко заболяване: организмът й не усвоява мазнините. Тя е висока 152 см, а тежи 25 кг. Сляпа е с едното око и е принудена да се храни на всеки 15 минути, за да не умре.

"Когато микрофонът е по-голям от главата ти. Благодарна съм, че ми се налага да участвам в това шоу", е написала Лизи
"Когато микрофонът е по-голям от главата ти. Благодарна съм, че ми се налага да участвам в това шоу", е написала Лизи

Лекарите са безсилни в опитите си да й помогнат. На жената й остава единствено да спазва режим: всеки ден тя е длъжна да приема 5000 калории, за да поддържа крехкия си организъм.

Въпреки всичко обаче Лизи за чувства за първи път уродлива и нещастна, едва след като гледа клипчето със собственото си участие в YouTube. Реакцията на хората я ранява най-силно. „Как да го гледаш това?“, „Издъхни, Лизи“, „Как живее изобщо в този си вид?“ - са само част от обидните коментари за външността й.

"Имате ли стока?", усмихва се най-грозната жена в света
"Имате ли стока?", усмихва се най-грозната жена в света

Но Веласкес не познава поражението. Тя превръща недостатъка си в оръжие, използвайки неочакваната слава, за да заяви на света за себе си, да запознае хората с ценностите си, а също и за да помогне на тези, които като нея се сблъскват с обида и унижение.

►►►Виж още 8 начина как да се справиш с тревогата и със стреса

Това, което й помага да оцелее след жестоките нападки, тя формулира в своята реч пред пълна зала на конференция на TED. А видеото от озявлението й е качено в YouTube и за отрицателно време събира над 6 милиона гледания.

Да изненадаш баща си - е най-големият подарък според Лизи
Да изненадаш баща си - е най-големият подарък според Лизи

Ето ги и 6-те правила от живота на Лизи Веласкес, която сега целият свят познава като най-грозната, но най-уверена в себе си жена!

1. Приеми лошото, което се е случило с теб
Не си заслужава да търсиш вината в себе си, нито да се оправдаваш. Дори с най-добрите хора се случват ужасни истории. Shit happens – казва Лизи. Да, това, което те е сполетяло, е болезнено, лошо, страшно. Но, нищо не можеш да направиш. Просто приеми фактите и спри да се самонаказваш. Само тогава животът ти ще започне да се променя.

2. Ценностите ти не се променят от това, какво говорят хората за теб
Получавах хиляди чудовищни коментари за външността си. Плаках дълго и се чувствах ужасно. Но след това разбрах, че всичките тези хора, които са написали гадостите, не знаят нищо за мен, това 8-секундно клипче дори нямаше звук. Те ме бяха оценили единствено по външния ми вид. Никой от тях не беше наясно какъв човек съм, какво умея и как се чувствам. Аз обаче знам, че съм достойна жена и заслужавам съответното отношение.

3. Да се отговаря на агресията с агресия, е безполезно
Когато те нападат, ти се иска да се защитаваш. Но не си струва да отговаряш на злото със зло, по този начин само увеличаваш негативната енергия около себе си. Това няма да ти донесе щастие. Най-добрият отговор на нападателите е успехът ти. Нека тези, които ти се подиграват, да се засрамят, виждайки какво си постигнала.

4. Накарай недостатъците ти да работят за теб
„Уродството“ и болестта ме правят единствено по-силна и убедителна. Те се превърнаха в моята „визитна картичка“. Хората ми се доверяват. Все пак, човек с такова лице знае какво говори.

5. Трудностите и премеждията са необходими условия за израстването
Проблемите по пътя ни са единствено помощ да получим знание и опит, необходими ни, за да покорим върховете. Те ни закаляват и ни правят по-силни.

6. Вие сами избирате дали да бъдете силни, слаби, щастливи или нещастни, да се предадете или да продължите
Срещайки се със собствените си „демони“, ставате неуязвими за критиката. Това е огромна сила: тези, които ви нападат и обиждат, няма повече да могат да „ви докоснат“, „да ви дърпат към дъното“. Напротив – отношението им само ще ви тласка към нови победи.

Това е първият път, в който тя говори дълбоко за проблема си и се надява с това да помогне на момичета в нейното положение
Това е първият път, в който тя говори дълбоко за проблема си и се надява с това да помогне на момичета в нейното положение

Лизи успешно завършва колеж, пише три книги и дава десетки интервюта. Тя има наистина много последователи във Facebook, Twitter и Instagam, които с интерес следят какво се случва с живота й. А когато Веласкес решава да снима филм, спонсори не липсват, като един от тях дарява 10 000 долара.


Виж ощеНово в Cosmo