Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

5 признака, че той те контролира... Незабелязано

 

Оценка: (0/5)

 
 

Свикнали сме да мислим за мъжа като за защитник, дори да можем да се защитим сами. Но къде е границата между грижата и опитите да контролира всяка твоя крачка?

5 признака, че той те контролира... Незабелязано

 

Кой как преживява любовните неуспехи - виж в галерията долу.

Как различните зодии преживяват любовните неуспехи

►►►Той иска слаба жена? Бий му шута.

Срещаш мъж, който се държи като рицар, и това те пленява. Чувстваш се красива, желана, достойна за вниманието и любовта му.

Но идва момент, в който започваш да забелязваш пукнатините в бляскавите му доспехи и си задаваш въпроса: той иска да ме защити или се опитва да контролира всичко?

Щом четеш тези редове, значи и самата ти си си задала вече този въпрос. Не се измъчвай: не си първата от примерно милион жени, хванала се на въдицата „грижата – това е контрол“.

5 признака, че той те контролира... Незабелязано

1. Директно ти заявява, че той командва парада.

На пръв поглед това може да ти направи добро впечатление – той е мъж, силен и уверен в себе си. „Или ще стане както аз казвам, или няма да го бъде“ – това те принуждава да мислиш, че ако дори веднъж решиш да отстояваш позицията си, ще се наложи да изтърпяваш наказание. Дали ще е с мълчаливо игнориране, или с нещо друго – за теб ще се превърне в истинска мъка. Особено, имайки предвид, че ти по-скоро няма и да разбереш, че той е направил точно това с теб.

2. Държи се така, все едно знае всичко.

Контролиращият мъж е всезнаещ и ти си длъжна да признаеш този факт. Изобщо не е важно какво мислиш за една или друга тема, било то политика, изкуство, отношения или семейство. Той категорично ще си настоява на своето, карайки те да се чувстваш виновна за това, че си на различно мнение. Ще се вбеси, че не си съгласна с него, ще стане ироничен. За него е важно да стигнеш до прозрението: той разбира по-добре от теб и от всичките ви познати.

►►►Разрушената връзка си личи по тези 5 сигнала.

3. Той решава кога, къде и как ще правите секс.

Инициативният мъж е нещо прекрасно. Но дори най-инициативният партньор е длъжен да се съобразява с желанията и настроението ти. Той може да те убеждава, че „истинската жена“ или „жената мечта“ трябва да е развратна (или обратното – да е скромна), да изпълнява всичките му фантазии и прищявки.

Но е важно да не забравяш: ти трябва да си толкова развратна или скромна, колкото на теб ти се иска в даден момент. Задължително е да ти е комфортно и да се чувстваш в безопасност. И е лудост да правиш това, което не искаш, дори твоят любим да жадува от душа и сърце за него. Не проявявай насилие сама към себе си.

5 признака, че той те контролира... Незабелязано

4. Настройваш поведението си според неговите нужди.

Това е тънък момент, който е сложно да бъде проследен. Може да ти се струва, че правиш незначителни компромиси, само за да зарадваш любимия човек. Например той те кара да си слагаш потника върху тениската сутрин, когато тичате в парка, защото му се струва, че си прекалено разголена, и ти си мислиш, че е прав и проявява грижа.
Такива мъже маскират контрола под желанието да те предпазят от страшния и жесток свят.

Но когато на теб ти стане топло и свалиш тениската, той ще го приеме като истинско предателство, след което ще последва или скандал, или тягостно мълчание.

5. Той се е отнасял така и към предишните си партньорки.

Едва ли някоя жена би искала да пита нещо или да търси съвет от бившите на приятеля си. Но е важно да знаеш какви са били отношенията му с жените преди теб. Това ще ти покаже какво трябва да очакваш. Ако бившата му иска да ти каже нещо, то може би това не е от ревност и за да ти навреди, а от женска солидарност и желание да помогне. Изслушай я и не се изненадвай, ако сценарият прилича на вашия.

———————————————————————————————————————————
Контролиращите мъже често са хитреци. Те действат умно и се опитват за замаскират контрола зад желанието си за те предпазят. И в момента, когато осъзнаеш, че си се оплела в мрежите му, вече ще бъде късно да излезеш от блатото. Бъде нащрек: забелязвайки първите признаци на опити за контрол, бягай и се спасявай от месеци или дори години болка и борба.
———————————————————————————————————————————


Виж ощеНово в Cosmo