Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

3 минути, за да овладееш кризата

 

Оценка: (0/5)

Успокой се преди да се нервираш

Конфликт, трудна ситуация или събитие, което ни вълнува, и ето че емоциите ни заливат и дестабилизират. Да се успокоим, преди да реагираме – лесно е да се каже, но как се постига?

3 минути, за да овладееш кризата

Какво искаш от живота, за да си щастлива според зодията

Приеми емоцията
Най-добре е да осъзнаеш яростта или тъгата си, за да можеш да преодолееш физически състоянието си. Игнорирането на емоцията само я усилва. Реагирай възможно най-бързо, например още когато си просто нервирана, но не и разгневена. Кажете си наум: „Чувствам недоволството си“. Използвай точните термини, за да си дадеш ясна сметка за това, което изживяваш, но имай предвид, че думите притежават голяма сила – могат да те успокоят, а могат и да усилят чувствителността ти. С малко повече практика ще се научиш да употребяваш тези, които са ти полезни.

3 минути, за да овладееш кризата

Самонаблюдавай се
Опитай се да се видиш отстрани, сякаш гледаш театър. В съзнанието си дай словесен израз на това, което става, например „Говорят ми агресивно“, „Гърлото ми е свито, дланите ми се потят“. Продължи вътрешния монолог с фразата „Постепенно се успокоявам“ или „Овладявам положението“. Ще ти бъде още по-лесно, ако говориш за себе си в трето лице, като за друг човек.

►►►Постигни пълен релакс

Използвай тялото си
След като малко си успяла да възпреш реакцията си, направи някакво конкретно движение, което ще ти попречи да кажеш нещо необмислено под влияние на емоцията. Най-простото е да отидеш да вземеш чаша вода.

3 минути, за да овладееш кризата

Докато вървиш, направи няколко дълбоки вдишвания и издишвания. Вдигни поглед нагоре – това ще ти позволи да неутрализираш отчасти ефекта на емоцията. Когато човек гледа надолу, физическите усещания са по-силни.

След това изпий чаша студена вода – този обикновен жест ще те накара да стъпиш отново на земята и да се държиш овладяно.

 


 


Виж ощеНово в Cosmo