Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

11 по-малко известни симптома на депресията

 

Оценка: (0/5)

 
 

Ето кои симптоми могат да подскажат, че ти или твой близък може да страда от депресия.

11 по-малко известни симптома на депресията

Понякога е очевидно, че ти или някой до теб страда от депресия. Чувстваш се ужасно, светът изглежда мрачен и дори придвижването от леглото до дивана ти коства много усилия. И все пак депресията, която според Световната здравна организация засяга повече от 300 милиона души по света, може да е представена и в по-фина форма. И само защото все още може да отмяташ повечето задачи от списъка си, не означава, че не се нуждаеш от помощ. Милиони хора по света страдат от това, което се нарича „дистимия“ или хронична депресия на ниско ниво, всяка година.

Зодията може да разкрие дали си поддатлива на депресивни състояния или не, виж ⇒тук

Хороскоп на тъжните и веселите зодии

1. Нещата, които преди това не са те натъжавали, сега те карат да плачеш.

Сълзите са отличителен белег на голямо депресивно разстройство, но ако като цяло си чувсвителен човек, трябва да обърнеш внимание на това, което те кара да плачеш. Ако по принцип сълзите при теб са нещо нормално, това означава, че твоят праг е различен.

2. Ти си раздразнителна.

Депресията не винаги е „тъжна“. Трябва да се отбележе, че понякога хората, страдащи от депресия, изглежда, че се дразнят от всичко и всички около тях. Сблъскват се с хора и ситуации, които при обикновени обстоятелства, няма да им направят впечатление.

3. Не чувстваш никакви емоции ...от нищо.

11 по-малко известни симптома на депресията

Познато ли ти е чувството на взепенение? Хората с депресия могат да проявят „намалена емоционална реактивност към събитията“. Това означава, че нещата, които преди те правиха щастлива, ядосана, тъжна...вече въобще не ти влияят на настроението.

►►►Яж тези храни, за да избягаш от депресията

4. Твоите хронични болки се влошават.

Хората, които са депресирани, са по-чувствителни към болка – главоболието ще ги притеснява повече, ще чувстват мигрената по-остра. И болката, свързана с много хронични състояния, като хибромиалгия, ревматологични състояния и други, се усилва.

5. Пропускаш крайните срокове.

11 по-малко известни симптома на депресията

Депресията може да причини дефицит на паметта и да направи хората физически по-бавни. И двата симптома могат да причинят големи проблеми при работа. Ако откриеш, че не си толкова продуктивна, колкото беше, е хубаво да потърсиш професионална помощ.

►►►7 факта за антидепресантите

6. Не можеш да се концентрираш.

Способността ти да се съсредоточиш върху задачата, също е засегната от депресията.

7. Изтощена си.

11 по-малко известни симптома на депресията

Хората с депресия могат да се изтощят и да усетят липса на енергия дори след привидно леки усилия.

8. Може да усетиш промени в говора.

Депресията може да повлияе както на изговарянето на думите, така и на нивото на флуктуация.

►►►3 доказани начина да победиш зимната депресия

9. Нещата, които са те интересували преди, вече са ти безинтересни.

Ако курсът по йога е бил най-важния момент в седмицата, но не си ходила от един месец или ако не те е грижа, че си пропуснала телевизионното шоу, от което си била обсебена доскоро, това може да е знак, че нещо не е наред. Един от начините, по които виждаме депресията, е че няма много цвят в живота. Изглежда доста сив и скучен.

10. Не можеш да превърнеш мислите си в действие.

11 по-малко известни симптома на депресията

Не е голяма беда, ако от време на време просто стоиш и не правиш нищо. Но ако доста често неспособността да вземеш решение те кара да не предприемаш каквито и да било действия, (особено, когато наистина е важно) депресията може да е виновна.

11. Не искаш никой наоколо.

Хората с депресия могат да изгубят интереса си към общуването и да изпитват тревожност, когато са заобиколени от други хора. И в двата слуая това може да ги накара да се затворят в себе си. Разбира се, избягвайки други хора, те само допринасят за собственото си чувство на изолация, което може да ги накара да се чувстват още по-зле.

Ако подозираш, че твой близък страда от депресия, обърни внимание на честотата на вашите срещи и разговори. Ако по принцип се чувате или виждате веднъж седмично, но са минали поне три седмици от последния ви разговор, това е доста значителна промяна. Бъди нащрек за промени в поведението, особено тези, които показват оттегляне и изолация. Забелязваш нещо нередно? Приближи се към човека, а не обратното!


Виж ощеНово в Cosmo