Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

10 неща, които всяка нова майка иска да каже

 

Оценка: (0/5)

 
 

Минаха девет години, откакто станах майка за първи път, но си спомням всяка мисъл, написана в статията. И спомените далеч не са само умилителни и носталгични.

10 неща, които всяка нова майка иска да каже

Убедена съм, че новоизлюпените майка са специална порода суперчовеци, които могат да заспиват подпрени на фикуса, издържат на денонощен плач и са изгубили обонянието си (иначе не биха издържали миризмата на бебешко ако). Накратко, те са способни да оцелеят след ядрена война, а защо не и да колонизират някоя чужда планета. Планетата на супермамите!

Майчино вдъхновение - звезди, които не се срамуват от кърменето (галерията долу):

Звездните майки не се срамуват от кърменето

Но докато става през два часа, кърми на поискване или топли вода за сухото мляко, глади всяка дреха по 10 пъти, включва сешоар, за да успокои коликите (помага, казвам ви), хич не се счита за жена, достойна да населяваа планетата на супермамите. Напротив. Мисли си едно или всичките тези неща:

1. „Не, аз не съм „изморена“. Изтощена съм толкова, колкото само някой, който е купонясвал три поредни дни без помощта на кофеин и наркотици би разбрал.“

Да, всеки знае, че една майка с новородено не спи много. Но това едва се плъзга по повърхността на дълбините от умора, в които се давиш всеки ден. Тялото ти не само наскоро е преминало през физическото и психическо изпитание на раждането, но сега си вкъщи с новото бебе и нямаш идея какви ги вършиш. Защо плаче? Защо не спи? Наистина ли току-що се изака отново? Трябва ли да му смениш памперса, въпреки че спи? Налага ти се да преценяваш ситуацията трезво и отговорно, дори да си недоспала, неизкъпана и гладна. Все едно участваш в най-мъчителното риалити шоу, а наградата ти е... безсъние.

2. „Всичко ме боли. ВСИЧКО.“

10 неща, които всяка нова майка иска да каже

В първите седмици след раждането, можеш да направиш километричен списък на всяка част от тялото, която те боли и пак да не ти стигне хартията за целта. Не става въпрос само за очевидните места (здравей, вагина, гърди, белег от цезаровото сечение), но и много други. Гърбът те боли от неудобната поза при кърменето, матката те стяга като при цикъл, раменете ти са присвити от бремето на майчинството. За това, когато една майка ви се оплаква за това колко много я боли всичко, оставете я да си излее болката.

►►► 15 неща, които никой не ти казва за раждането

3. „Оценявам топлата супа, която приятелите ти донесоха, но се надявам те да не се застоят много у вас.“

Храната винаги е от помощ и изненадващите визити са много приятни. Но би искала приятелите ти да притежават радар за тактичност, за да могат да схванат намеците ти, че е време да си ходят. Нормално, времето ти е кът. Би го оползотворила за гушкане с бебето, спане или просто за да си откачаш на спокойствие. Даже вече се чудиш дали толкова ти се яде топла супа. Което ни довежда до...

4. „Иска ми се приятелите ти не само да питат с какво могат да помогнат, а просто да предложат да измият чиниите и пуснат прането.“

Няма майка на новородено на тази земя, която да откаже подобна оферта. „Моля ви, сложете бебешките бодита в пералнята и изтържете засъхналата мазнина от тавата, която стои от мивката вече два дни“, би казала ти на близките си. Ето така те ще заслужат звезда на Алеята на приятелството.

5. „Успях да изляза от вкъщи сама с бебето и сега трябва да ме наградят с медал за постижението (може да ми устроят и тържество).“

10 неща, които всяка нова майка иска да каже

Ако някой види толкова безупречно облечена майка с чисти (даже наивно бели!) дрехи, да ни се обади

Следващият път, когато видиш майка да бута новороденото си в количката, подари й букет с цветя! Или й дай трофея, който специално пазиш в чантата си за целта. Така де, невероятно трудно е за една прясно излюпена майка да приготви всичките бумаги, които са необходими за една наглед лежерна разходка в парка. Първо, тя трябва да се вмести в миниатюрния времеви процеп между храненето и преповиването на бебето и... следващото хранене и преповиване. Междувременно трябва да натовари количката, да се облече и да не забрави ключовете на вратата. Но излизането на публично място с бебе далеч не е най-трудната част. Лошото идва, когато въпросното бебе трябва да остане тихо и кротко, за радост на преминаващите критични минувачи, които веднага ти лепват етикет „лоша майка“, ако от количката се чува нещо различно от гукане. Каквото и да си говорим, букет с цветя и медал не са достатъчни за това геройство. Вадете Оскара, дами и господа!

Новородените са очарователни - виж ги в най-забавната им светлина (снимки в галерията долу):

Очарователни снимки от първите фотосесии на новородени бебета

6. „Уплашена съм, самотна съм, обичам детето си, емоционална съм, ентусиазирана съм... ох, гледайте, пак се разплаках!“

Емоционалното увеселително влакче на младата майка криволичи със 100 км/ч между доброто, лошото и много лошото настроение. Не само че трябва да се грижиш за друго човешко същество 24/7, но по главата те удря и прозрението, че животът ти се е променил необратимо. В по-голяма част от времето си убедена, че промяната е за добро, но в мрачните часове на нощта не си толкова сигурна. В този ред на мисли, постродилната депресия е реално заболяване. Ако подозираш, че ти или приятелка страда от нея, недей да си мълчиш.

7. „Не си спомням какво е да разполагам сама със собственото си тяло.“

Това, което си спомняш е как едно малко същество риташе вътрешните ти органи със силата на футболист, докато беше в утробата ти. А когато излезе от нея, се залепи за гърдите ти денонощно. Върху теб пишкат, акат, повръщат, плюят... идилия! И толкова ти липсва да се къпеш сама (на затворена врата!!!) всяка сутрин.

►►► Секс и бременност - 9 напълно грешни мита

8. „Ако имам нужда от съвет, ще попитам.“

10 неща, които всяка нова майка иска да каже

Понякога най-голямата подкрепа към младата майка е изслушването. Думи като „Разбирам през какво преминаваш“ звучат клиширано, но наистина помагат. Майката не е малоумна, а е просто недоспала, но в моментите на просветление се справя отлично и сама.

9. „Животът с новородено не е толкова розов и забавен, колкото изглежда в Instagram профила ми.“

Обобщение. В деня, в който една майка се снима с добре гримирано лице и усмихнато бебе в магазина, вероятно е същият ден, в който се е изпокара с таткото, разляла е кафе на панталоните си и е улучила дупка с количката. Познай кое от всичките събития ще намери почетно място в нейния Instagram профил.

10. „Само посмей да сравниш отглеждането на бебе с отглеждането на кученце и ще те убия с поглед.“

Хората, които направят жестоката грешка ще бъдат завинаги изключени от списъка с приятели. Точка по въпроса.  


Виж ощеНово в Cosmo