|
Галерия: Типове мъже според стила им на готвене
Авокадо
Замрази
Купи няколко броя леко поомекнало авокадо. Изрежи месестата част и я сложи в блендер. След това раздели на порции в пликчета за замразяване. Използвай до година за сосове, дресинг, смутита. (Първо размрази)
►►► 15 не диетични храни, от които отслабваш
Използвай
Полезните полифеноли, съдържащи се в авокадото, които намаляват „лошия” холестерол, го правят кафяво, казва д-р Дрю Рамзи, автор на Яж без остатък. Смутитата влияят добре на кожата. Смеси с кисело или прясно мляко, спанак, смляно кашу, какао и мед в блендер, добави лед и студена вода, ако е необходимо.
Изхвърли
Ако са напълно кафяви или миришат странно.
Галерия: Изкуство с авокадо – най-вкусната тенденция
Подправки
Замрази
Купила си огромна връзка магданоз, а за рецептата ти трябват няколко листа? Накъсай останалото и го смеси с леко разтопено масло. Разпредели получената смес във формичка за лед, а на следващия ден прехвърли замразените кубчета в пликчета за фризер. Слагай ги в супи или паста, размазвай върху препечени филии.
Използвай
Когато подправките започнат да увяхват, си направи си бъркани яйца или омлет. Разтопи маслото и намажи нагрят тиган, добави разбити яйца и изчакай да се запече отдолу. Обърни. Когато е готово – поръси с подправките.
►►► Колко дълъг е животът на подправките
Хвърли
Ако са мазни, вонящи или имат мухъл
Галерия: Най-модерните здравословни храни в социалните мрежи за 2016
Зеленина
Замрази
Когато се чудиш какво да правиш с купа спанак или рукола, измий, отдели листата от стъблата и бланширай. Отцеди водата, подсуши, след това сложи в пликчета за фризер. По-късно, когато ти се дояде, размрази частично, сотирай или приготви на пара. Става и в микровълновата.
►►► 10 храни, които те правят по-щастлива
Използвай
Поувехналата зеленина изглежда тъжно в салата, но за яхния е чудесна. В голям дълбок тиган запържи една наденица на средна температура в зехтин. Добави ситно нарязан лук, готви 2 минути. Нарежи зеленчуци (моркови, целина или домати), готви 5 минути. Сложи консерва боб и остави да ври 15 минути. Добави зеленината. Остави за още 1 минута.
Изхвърли
Ако зеленината намирисва гадно, е вече късно.
От Lisa Elaine Held