Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Всичко, което трябва да знаеш за яйцата

 

Оценка: (2/5)

 
 

Колко време могат да стоят яйцата в хладилника и кога да се притесняваш?

Всичко, което трябва да знаеш за яйцата

Какво трябва да знаеш за съхранението на сурови яйца

Макар въпросът за кокошката и яйцето да е вечен, много по-важен е този за съхранението на яйцата и за колко време се развалят. В днешно време е най-лесно да кажем, че яйцата са най-хубави в рамките на три седмици, след като са били пакетирани, но има и някои други лесни правила за тях.

Виж кои продукти трябва да имаш вкъщи в галерията долу:

7 продукта, които трябва да имаш вкъщи

Колко време можеш да държиш яйцата в хладилника?

Експертите съветват да се гледа датата на опаковката. По правило годността им не може да е по-дълга от 30 дни, след като са били опаковани (разбирай: снесени ден-два по-рано). Според специалисти по храните, суровите яйца могат да бъдат държани в хладилник от три до пет седмици. Замразяването им в черупките не се препоръчва, но можеш да ги разбиеш и да ги замразиш в кутия.

Всичко, което трябва да знаеш за яйцата

Как да разбереш, че яйцата са се развалили?

Ако яйцата се държат в хладилник, е много малко вероятно да се развалят, но с времето ще изсъхнат. Не очаквай яйцата автоматично да са се развалили в деня след срока на годност.

Ако яйцата не са заразени със салмонела, тя няма как да се развие, докато си седят в хладилника. Ако имат салмонела, броят на бактериите ще е твърде малък, защото не се развиват в студа. Ако яйцата се съхраняват и готвят правилно, вероятността от бактерии е минимална.

Най-лесният начин да разбереш дали яйцата са пресни, е да ги пуснеш в съд с вода. Прясното яйце ще остане на дъното, а не толкова прясното ще изплува на повърхността.

Всичко, което трябва да знаеш за яйцата

Съвет за готвене на яйца

Използвай по-пресните за приготвяне на яйца на очи и яйца по панагюрски, където формата е важа. По-старите яйца използвай за бъркани или приготвяне на печиво или заливка.


Виж ощеНово в Cosmo