Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Прекалено заета си за упражнения?

Cosmo
 

Оценка: (5/5)

Някога замисляла ли си се как някои жени, които очевидно са супер ангажирани, намират време за тренировки абсолютно всеки Божи ден? Ето го и отговора: трябва да гледаш на всеки аспект от живота си като на среща, която не можеш да си позволиш да отмениш!

Откъде да започнеш...
Събуждай се 20 минутки по-рано
Няма да ти се наложи да пропускаш онзи кратък период, в който си „открадваш“ допълнителен сън и ти трябва точно толкова време, за да направиш няколко полезни и лесни упражнения.
Прави го, без да мислиш
Превърни сутрешната тренировка в сутрешен ритуал подобно на миенето на зъбите ти. Това трябва да е нещо, което правиш, без да влагаш кой знае колко много мисъл.

Кратка тренировка = по-голямо напрежение
Престани да гледаш на 20-минутното потене като на загуба на време. Просто тренирай по-усилено. Точно защото имаш твърде ограничено време, най-добре действай точно там, където се намираш – у дома или в парка в близост до вкъщи, за да не губиш от ценното си време за пътуване. Една 20-минутна усилена тренировка е напълно достатъчна да събудиш метаболизма си и да накараш кръвта си да кипи!

Бърза тренировка за домашно
Залавяй се за работа
За твърде заетите жени, може би е по-удачно да се сдобият с фитнес уред, който да използват вкъщи, отколкото да си направят абонамент за фитнес център, който едва ли ще намерят време да използват. За да увеличиш напрежението: ходи/бягай все повече с всеки изминал път.

Йога
Инвестирай в DVD-та с йога за начинаещи, които траят по около 20 минутки и ги практикувай директно на пода вкъщи. Започни с най-леките упражнения и всеки път избирай все по-трудни.
Упражнения за издръжливост
Ако бягането или йогата не ти допадат като опции, спри се на този вид упражнения. Можеш да ги осъществиш, без да се налага да си със специализиран екип и в малки пространства. Използвай ластици и пружини, гири или собствената си тежест. За да превърнеш тренировката си в по-ефикасна, опитай да работиш за всички мускулни групи всеки път, за да успееш да натовариш определена област повече. Естествено няма да пропуснем да ти дадем пример за ефикасна тренировка за издръжливост (прави по два-три цикъла с няколко минути почивка между всеки).
· Загрей с кратко разтягане на мускулите си
· 10 лицеви опори
· 10 напада
· Вдигане на малки тежести за бицепс (20 броя с всяка от ръцете)
· Използвай стълбите си и се качвай и слизай (повтори го около 10 пъти)
· 20 коремни преси
· Вдигане на малки тежести за трицепс (20 броя с всяка от двете ръце)
· 15 клякания
· Разтегни, за да успокоиш мускулите си

Бързи упражнения в парка

Разнообразна тренировка 
Имаме предвид редуването на високо напрежение и периоди за възстановяване. Най-общо казано, това значи да гориш калории по-дълго време. Ето пример за 20-минутна такава тренировка:
· Ходи с нормално темпо около 10 минути
· Бягай 3 минути
· Ходи 10 минути
· Скачай 3 минути
· Лицеви опори около 1 минута
· Ходи 2 минути
· Бягай 3 минути
· Коремни преси около минута
· Разпускай 2 минути

Джогинг
Една обиколка на квартала може да бъде изпълнена дори за 15 минути, но въпреки това тя повишава тонуса ти и изпълва тялото ти с кислород! Винаги разтягай мускулите си, след като завършиш дневната си тренировка. Ако пропуснеш, на другия ден ще имаш мускулна треска.

Когато имаш нужда от промяна...
Не пропускай да си купуваш нови DVD-та с упражнения, за да имаш възможност за избор. Опитай аеробика, бокс, кикбокс, йога или тае-бо. Времето лети, когато има кой да ти каже точно какво да правиш и в продължение на колко време.

Защо кратката тренировка на пълни обороти наистина действа?
· Има висок разход на енергия.
· Предлага чудесни условия за сърдечната дейност, кръвта и белите дробове.
· Задейства метаболизма и започваш да гориш повече калории.
· Освобождаваш адреналин и ендорфини и настроението ти след тренировка е приповдигнато.
· Ще се чувстваш супер и през останалата част на деня, защото ще знаеш, че си направила нещо за себе си.
· Много по-лесно е да я превърнеш в ежедневие, защото ти отнема едва 20 минутки.


Виж ощеНово в Cosmo