Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да се отървеш от навика да преяждаш

 

Оценка: (0/5)

 
 

Експертите смятат, че 75% от всички преяждания, се причиняват от емоции.

Как да се отървеш от навика да преяждаш

В психологията терминът „емоционално хранене“ още съществува. Това е консумирането на големи количества храна, обикновено нездравословни и не от глад, а в отговор на чувствата. Как да се справим с тази напаст?

8 неща, които ти пречат да си щастлива

Как да се отървеш от навика да преяждаш и какви са причините за това

Може да използваш различни самоубеждения, които ще ти помогнат, но първо трябва да се запознаеш с причините, които водят до хранителното разстройство.
Може да използваш различни самоубеждения, които ще ти помогнат, но първо трябва да се запознаеш с причините, които водят до хранителното разстройство.

Недоволство от позицията в обществото

Ако си недоволна от социалния си статус, постоянно компенсираш емоционалния си дискомфорт със „сладко поощрение“ и следваш любимата си поговорка „богатият човек яде много“. За да избегнеш пристрастяването, е необходимо да поставиш акцент върху положителните си качества и добрите страни на текущия ти социален статус.

Неуспехи в работата

Не си си свършила работата? Изпуснала си добра оферта или си преживяла поредица от загуби на сделки? Отиде в кафенето и яде, нали? Типичната причина, която води до преяждане на работното място. Изтрий от подсъзнанието си убеждението „Аз съм ужасно нещастна“ и го замени с „Аз се превръщам в любимка на съдбата“, като бъди с нагласата, че си хванала късмета за ръка и той те съпътства във всяко начинание. Слушай обучения за това как да се отървеш от синдрома на губещия, които ще ти помогнат да възвърнеш самочувствието си. В интернет има куп безплатни лекции, които може да си изтеглиш и слушаш.

►►►ВИЖ ТУК: 8 изненадващи фактора, заради които преяждаш!

 Неудовлетворителен сексуален живот

Ако имаш липса на сексуално удовлетворение, най-вероятно го компенсираш с похапване на нещо вкусно и се глезиш със сладкиши, шоколадови и захарни изделия. Като цяло консумираш прекомерно храни с високо съдържание на захар, а след това се оставяш в ръцете ан твоите верни приятели – йога и медитация, които да успокоят твоя биоритъм. Мотото ти е, че вътрешната красота ще има 100% ефект върху външния вид. Практикуването на медитативните практики дори отвън се виждат като сексуално привлекателни. Да потърсиш сексуален партньор ще бъде по-лесно, проблемите ще се решат от само себе си.

Страх от слабост

Страхуваш се да чуеш по свой адрес „Ти си кожа и кости?“ Страхуваш се да загубиш от теглото си? Ядеш повече и твои приятели са висококалоричните и мазните храни? А след това се чувстваш виновна за ненормалното преяждане. Убеди се сама във физическата си нормалност чрез самовнушение и хармонизиране на самосъзнанието.

20 снимки на жени страдащи от анорексия

Емоционална зависимост от храните

Ако получаваш неестествено удоволствие от храненето и отделяш прекалено много време в мисли какво ще ядеш, ти имаш емоционална зависимост. Необходимо е да освободиш вътрешно емоционално пространство  за обичайните удоволствия на живота. Трябва да започнеш да подхождаш с различно отношение към храната, ще ти помогне самовнушението, че тя е за запълване на стомаха.

►►►ВИЖ ТУК: 9 признаха, че си твърде критична към себе си!

Завладяна си от самота

Водиш самотен начин на живот, а закуските, обедите и вечерите заменят естествения контакт с приятели, колеги и близки. Ако причината за самотата е неспособност да общуваш, трябва да потърсиш по-адекватна подкрепа или да изследваш психологията на общуване, след което да използваш по всяко време наученото в реалния живот. Позволи си да изпиташ нови и необичайни емоции и усещаня.

В този случай храната замества комуникацията и чувството за близост!
В този случай храната замества комуникацията и чувството за близост!

Прекалено стеснителна си

По време на шумно събиране с приятели не участваш в разговорите и тишината те поглъща без да чувстваш радостта от общуването? Звучи ли ти познато? Често ще забележеш подобно поведение, когато намираш за трудно да говориш, не можеш да изразиш мнението си, за да не изглеждаш смешно и глупаво. Рецептата е ясна. Създай си свой собствен балансиран навик да разговаряш. Да говориш с хипотетичен събеседник ще те научи да не се страхуваш да казваш мислите си на глас. А ако се притесняваш, че не можеш да говориш красиво и гладко, за това просто се изисква малко време и упражнения. Най-важното е да започнеш да общуваш! Да се затвориш в себе си не си струва.

►►►ВИЖ ТУК: 6 храни, които ядат щастливите жени!

Преживяваш силен стрес с помощта на храна

Най-трудното нещо, което може да преживеем, е загубата на близък човек. Смъртта на любими хора е мощна причина да започнеш да ядеш прекомерно, за да преодолееш ужаса от преживяното. Но малко вероятно е човекът, който си загубила да иска да те види в това състояние – тъжна и нещастна. Приятните спомени ще ти помогнат да се върнеш към безопасния и балансиран начин на живот.


Виж ощеНово в Cosmo