Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Истината за храните, които изгарят мазнини

 

Оценка: (0/5)

 
 

Щеше да е готино, ако съществува храна (за предпочитане шоколадова), която естествено изгаря телесните мазнини, но истината е, че тази концепция съществува само в нашите мечти.

Истината за храните, които изгарят мазнини

Но вместо да си казваш „Ехххх...“ и да посегнеш към храна, която отдавна се е доказала като бедна на мазнини, виж нашия списък с продукти, които насърчават до някаква степен загубата им.

Виж какво да хапваш за плосък корем (снимки долу):

14 храни за плосък корем

Канела

Истината за храните, които изгарят мазнини

Тя би могла да регулира кръвната захар, защото има свойствата да подобрява инсулиновата чувствителност и действа положително на кръвните липиди. Теорията обаче до голяма степен се основава на тестове, извършени върху животни като зайци, без категорично доказателство за значителни ефекти сред хората.

Лют червен пипер

Истината за храните, които изгарят мазнини

Изследванията показват, че добавянето на капсаицин, активното вещество, съществуващо в лютия червен пипер, може да намали апетита, да увеличи засищането и да потисне натрупването на телесни мазнини. Можеш да изгориш някакви калории, но най-вероятно няма да забележиш някаква разлика.

►►►12 храни, които ще ускорят метаболизма ти

Целина

Истината за храните, които изгарят мазнини

Физически не е възможно да изядеш достатъчно целина, за да забележиш значителен ефект на изгаряне на мазнини ". Целината е почти 90% вода и ако те засища, така че да не посягаш към друга храна, тогава тялото ти ще поддържа калориен дефицит, който помага при горенето на мазнините.

Зелен чай

Истината за храните, които изгарят мазнини

Той може да увеличи метаболизма ти, но незначително. Можеш да забележиш някаква разлика, ако замениш с обикновен зелен чай, да речем, едно цяло хранене. Но при всички случаи размяната на храна за течности не е нормален начин да живееш или да постигнеш устойчиви резултати.

►►►8 неща, които съсипват метаболизмът ти

Кисело мляко

Истината за храните, които изгарят мазнини

Магическото кисело мляко може да има нещо общо с начина, по който влияе на бактериите в червата или със своя хранителен състав, особено когато става въпрос за високопротеинови видове като гръцкото кисело мляко. Това е така, защото тялото ти изразходва повече енергия, за да усвои протеините, отколкото при разграждането на въглехидрати и мазнини.

Но отново, всичко се отнася до хранене с по-малко калории като цяло, а не да разчиташ на един специален елемент от менюто.

Кафе

Истината за храните, които изгарят мазнини

Изследванията показват, че кофеинът може да накара хората да ядат по-малко и да се движат повече, за което всеки експерт по хранене ще ти каже, че е истинската тайна за изгаряне на мазнините. Въпреки това, физиологичните ефекти на веществото се простират до мозъка, така че не можеш да консумираш големи количества без да се чувстваш нервна и разфокусирана. Не забравяй и разхлабителния ефект.

Студена вода

Истината за храните, които изгарят мазнини

Ако си на студено, например в басейн или на ски писта, това ускорява метаболизма и увеличава изгарянето на мазнините, показват проучванията. Съществуват и изследвания, че питейната студена вода може да ускори метаболизма с до 30%.


Виж ощеНово в Cosmo