Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

8 начина да гориш калории, докато пътуваш за работа

 

Оценка: (0/5)

 
 

Според изследванията, хората във Великобритания горят средно по 324 калории, докато пътуват за работа.

8 начина да гориш калории, докато пътуваш за работа

Няма подобно проучване за България, но нека предположим, че изгорените калории са горе-долу същите. Но какво става, ако искаш да ги направиш повече?

14 храни за плосък корем

Ето 8 малки начина, които ще ти помогнат да оползотвориш времето си, прекарано в път по най-добрия начин, изгаряйки най-много калории.

1. Движи се, докато чакаш.

Ако използваш градския транспорт, в повечето случаи чакаш, докато той пристигне. През това време, не стой неподвижно като статуя, а използвай минутите в своя полза – разхождай се напред-назад. Може да става въпрос за допълнителни 5 минути на ден, но това са 25 минути повече движение на седмица, без дори да забележиш. За жена със средно телосложение и тегло, това са между 75 и 100 изгорени калории (или един малък шоколадов десерт).

2. Слизай поне една спирка по-рано.

Знаем, знаем... на кой му се пътува повече време от необходимото? Но това ще увеличи броя на изминатите ти крачки. Приготви се за предизвикателството, като си нагласиш алармата по-рано от обикновено, приготви багажа си от предната вечер и планирай да слезеш там, където е приятно за ходене (дано има такова място по пътя ти за работа).

►►► Виж тук как да пазиш диета, без дори да забележиш

3. Стани, за да седне някой друг.

Да стоиш права не е толкова досадно, защото гори калории!
Да стоиш права не е толкова досадно, защото гори калории!

Ясно е, че стоенето изгаря повече калории от седенето, така че когато освободиш мястото си за някой друг ти не само се превръщаш в по-добър човек, но и в по-здрав. Според изследванията, стоенето в изправено положение гори допълнителни 50 калории на час. Не звучи кой знае колко, но както и при разхождането по време на чакане, сборът е повече от задоволителен – 250 екстра калории на седмица или 13 000 калории на година, без други упражнения. Не е зле, като начало.

4. Паркирай колата възможно най-далеч.

Няма как да зарежеш колата си? Пак е възможно да се раздвижиш, стига да не я паркираш на две крачки от офиса. Освен че няма да се стресираш да „откраднеш“ от колега най-доброто място, паркирането по-далеч ти дава възможност да раздвижиш краката си и да свалиш напрежението от шофирането.

5. Винаги се качвай по стълбите.

Независимо дали става въпрос за жилището ти или офиса, зарежи асансьорите. Освен че ще гориш допълнителни калории, качването и слизането по стълбите влияе супер на мускулите на дупето и краката. Освен това, покачва сърдечния ритъм, още един знак, че работиш за усъвършенстване на фитнес режима си.

11 примера за тренирани, секси дупета от Инстаграм мацките

6. Отклони се от нормалния маршрут.

8 начина да гориш калории, докато пътуваш за работа

Караш колело до работа? Супер, изгарящ най-много калории от всички останали начини за придвижване. Дори в твоя случай, обаче, калориите могат да станат дори повече. Най-добрият ти избор е да смениш маршрута, като избереш такъв с повече баири. Разбира се, няма нужда да пристигаш на работа като след състезание по колоездене, но всеки път, когато се изкачваш с колелото изгаряш три пъти повече калории... това е достатъчен стимул.

7. Слушай музика.

Трябва да направиш усилието да... хм, мърдаш краката си, но е доказано, че музика с по-висок BPM (удара в минута), тогава засилваш крачката безпроблемно.

►►► Виж тук причините, заради които не отслабваш

8. Упражнявай дупето.

Дори когато седиш, пак можеш да стискаш и отпускаш мускулите на дупето, което си е супер упражнение отвсякъде. Също така, можеш да напрягаш и коремните си мускули. Да, само това няма да ти осигури „плочки“, но дори най-минималното движение помага. Ако си шофьор, не забравяй да се концентрираш върху карането и да оставиш свиването на мускулите само, когато си в жестоко задръстване или на дълъг светофар.


Виж ощеНово в Cosmo