Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Разклати го, но не го смесвай, бармане!

 

Оценка: (0/5)

 
 

Барманите са креативен, но специфичен вид хора. Да завържеш интересен разговор с такъв представител на човечеството, е лесно, но не е ясно дали той ще те разбере какъв точно коктейл искаш да ти забърка.

Така че – как да намериш общ език с професионалния барман и да завършиш вечерта в прекрасно настроение, а не с главоболие и в лошо разположение на духа?

Предлагаме ти 5 заповеди за общуване с бармана.

Разклати го, но не го смесвай, бармане!

Кажи ми коя зодия си, за да ти кажа как се напиваш: разбери в галерията долу.

Как се напиват различните зодии

►►►Тук те очакват 10 истини, които не знаеш за алкохола.

В търсене на честни отговори, ние от Cosmopolitan се обърнахме към професионалистите и ето какво ни казаха те.

За да намериш общ език с барман, на първо място трябва да си наясно с какво той изобщо се занимава. Ами, ето с това!

Барманът създава в бара особена атмосфера, домашна, уютна и предразполагаща. Как им се отдава това ли? Ами, те просто обичат работата си и винаги идват в добро настроение в заведението. Барът е техният дом, а хората в него – скъпи гости.

Разклати го, но не го смесвай, бармане!

Определи съдържанието

Истината е, че да надничаш в коктейлната енциклопедия и да изучаваш съдържанието на всяка напитка (а те може да са стотици) – не е най-благородната работа. Не се страхувай да говориш с бармана, да му разкажеш какъв алкохол предпочиташ и какво си пила преди да дойдеш в бара.

С джин напитките стават свежи и леко кисели, с ром – сладки, с уиски – плътни и пълни. Плюс това, винаги можеш да помолиш бармана да опиташ напитката преди да решиш тя ли ще, или не.

►►►Изпробвани и доказани начини за справяне с махмурлука.

Разклати го, но не го смесвай, бармане!

Избирай съдържанието

Дори барманът да ти предложи класически коктейл, ти можеш да го промениш според собствения си вкус.

Видовете коктейли Негрони не са малко – ти можеш да искаш той да добави просеко и да направи коктейла по-сладък, или ликьор на основата на вино в съчетание с вермут, за да си поиграеш с горчивината.

Разбира се, най-популярният вкус е кисело-сладкият. Това съчетание на практика се харесва на всички. Така че, ако съвсем не си наясно с коктейлните тънкости, поръчай си именно него.

Разклати го, но не го смесвай, бармане!

Вземи всичко в ръцете си

Известният израз към бармана „Направи го по свой вкус“ е доста опасен и винаги рискуваш да пуснеш вечерта по наклонената плоскост.

Хората, които работят зад бара, имат доста странен вкус, повярвай ни... На сутринта след нощна смяна единствената мисъл е да се отпуснат, и на ход идва бирата с бърбън и чистият алкохол – и много често тези напитки той пие без лед.

На не всеки клиент това ще му хареса и затова професионалният барман задължително ще уточни какво е твоето желание. Но пък новакът веднага ще ти сервира нещо необикновено и екстравагантно.

►►►Не яж тези неща, когато си пияна!

Не се страхувай от грешките

Ако си попаднала в такава ситуация, че просто е невъзможно да изпиеш питието, което са ти забъркали, изобщо недей да си мълчиш. Веднага повикай „майстора“ и помоли да ти донесе друго.

Барманът трябва да те попита какво точно не ти е харесало и да поправи „грешките“.

Не преминавай границата

Не си само ти, която си се сблъсквала с недобросъвестни бармани. Нормално е и няма спасение – в много барове разреждат алкохола и сипват некачествен.

►►►Видовете алкохол - врегове на кожата ти.

Неприятно е, не го отричаме, но не си заслужава да мислиш, че така постъпват всички и да се отнасяш с подозрение към всеки мъж зад бара. Така само ще си развалиш настроението.

Но... Не прекалявай с питиетата навън, особено ако си за първи път в това заведение и вече не си се убедила в качествата и уменията на момчето зад бара.


Виж ощеНово в Cosmo