Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Не отговаряй на тези въпроси! Никога

 

Оценка: (5/5)

 
Кога е по-добре да замълчиш

Има фрази, на които не трябва да даваш отговор, дори ако събеседникът ти настоява. По-добре смени темата. Ще разбереш защо и ще се съгласиш (със сигурност) с нас, когато прочетеш какво имаме предвид.

Не отговаряй на тези въпроси! Никога

►►►Какво иска да чуе от теб той на първа среща

Кога е най-добре да премълчиш? Най-опасно е да отговаряш на въпроси, които изобщо не са ти задавали. Да, да... Има неща, на които никога не трябва да даваш обяснения, дори ако питащият е прекалено настоятелен да разбере от теб отговора. По-добре смени темата.

►►►Хитрите отговори на неудобните въпроси по време на интервю

Старай се да избягваш въпросите за политика, религия и доходи
Първата тема може да доведе до ненужни спорове, агресия и, в крайна сметка, да провокира скандал. А религията и доходите ти – това е много лична тема, която не засяга никого. А и по принцип – да те пита някой каква заплата получаваш, не говори за добро възпитание.

Не отговаряй на тези въпроси! Никога

Не обсъждай семейния си живот, неуспехите и болестите
Тези теми не са за малко познати събеседници. Споделяй болките си с близки и приятели.

Не изказвай мнението си за чужди деца
Дори да те питат родителите на детето, постарай се да отговориш неутрално. Не си струва да обсъждаш чужди деца с непознат човек.

Не споделяй подробности за отношенията си в миналото с предишните си партньори, дори сегашният ти да те попита
Класически съвет: веднага започни разговор за времето.

Спокойно игнорирай нетактични въпроси
Като например: „Няма ли да се омъжваш? Вече ти е време“ или „Деца няма ли да имаш? Какво чакаш?“, „Бременна ли си?“, „Защо не пиеш, да не си болна?“

Не отговаряй на тези въпроси! Никога

Не се впускай в дълъг разказ за вълшебната си отпуска
Да, не го прави. Дори да са те попитали, ограничи се с кратък разказ. Не си заслужава да изпадаш в подробности и да показваш куп снимки. Това бързо ще умори събеседника.

Не давай на приятел, на начинаещ писател, поет и т.н. обратна връзка за творенията му
Ако искаш да запазиш добри отношения с него, по-добре си замълчи. Най-добре е той да чуе обективното мнение на професионалист.


Виж ощеНово в Cosmo