Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

11 неща, за които да не се обвиняваш на 20

 

Оценка: (5/5)

 
 

Окей е да останеш целия уикенд в леглото и да не се чувстваш гузна след това.

11 неща, за които да не се обвиняваш на 20

Животът на нашите родители е бил такъв, че на 20 и няколко години те вече са имали семейство, апартамент, едно или дори две деца. Младите хора от сегашното поколение често са далеч от подобен сценарий. Обикновено живеят ден за ден, на квартира или в общежитието на университета, захващат се за сезонна работа и като цяло нямат яснота за бъдещето си (за деца изобщо няма да споменаваме). Така описвате „милениал“ поколението, нали? 

Какво казва зодията ти за твоята кариера

След всички мнения какво трябва и не трябва да правиш, когато си на 20, главата ти се замайва и ти иде да се скриеш далеч от всички тези съветници и доброжелатели, които „само искат да знаят какво мислиш за бъдещето си“. Може да не знаеш какво ще ядеш за вечеря днес, но едно е сигурно – не трябва да се притесняваш за щяло и не щяло, а да оставиш твоя живот да тече по неговия си правилен ход. Дори и да кривне от него, не е страшно. Виж и нещата, за които със сигурност не бива да се притесняваш на своята възраст.

1. „Все още нямам собствено жилище“

Кризата с жилищата удря не само България, но всички държави по света със силата на метеорит. Ето защо не бива да се тревожиш за това, че все още си нямаш свое собствено. Знаем колко е дразнещо, че хазяите дори не ти разрешават да пребоядисаш стените, а трябва да плащаш убийствено висок наем всеки месец. Но ти си в същата лодка като мнозинството от твоите връстници, така че спри да се обвиняваш.

2. „Не трябва ли вече да си имам сериозен приятел?“

Освен в случай, че дузина момчета, приличащи на Райън Гослинг без риза не се появят на вратата ти, вероятно просто искаш да огледаш терена от вероятни любовници и не си готова да се установиш. И ТОВА Е ОКЕЙ. Честната гледна точка: ако наистина се чувстваш виновна, че си сингъл, това вероятно е защото не искаш да ядеш гнилите ябълки (малко надъхване от женска гледна точка никога не вреди).

Взимай пример от непукисткото отношение на Риана и бъди сигурна, че да си сингъл, това звучи гордо.
Взимай пример от непукисткото отношение на Риана и бъди сигурна, че да си сингъл, това звучи гордо.

►►► Виж тук 6 причини да си горда, че си сингъл!

3. „Не трябваше да изяждам цялата пица снощи“

Да си угаждаш с храната винаги създава чувство на вина, особено когато можеш да усетиш как прегрешенията ти създават тежест в стомаха. И все пак, това не означава да не го правиш от време на време. Няколко допълнителни парчета пица веднъж месечно не е края на света и това се отнася и за още куп други неща. Спри да се самообвиняваш!

4. „Чувствам се виновна, защото съм болна и не мога да отида на работа“

Жените все по-често се обвиняват, когато нещо им попречи да дадат 101% от себе си на работното място. Мислят си, че колегите в офиса ще ги обвиняват и сочат с пръст, дори ако са се разболели. Сериозно, те ще те обвиняват много повече ако седиш на бюрото си и пръскаш бацили, кихайки и кашляйки непрекъснато. Работиш много и понякога имунната ти система отказва – това е реалността. Не се обвинявай, а просто си вземи болничния и почини вкъши.

5. „Не съм толкова успяла, колкото си мислех, че ще бъда“

Много от 20-годишните се обвиняват, че не са постигнали целите, които са си поставили, когато са били по-млади. Това произлиза от факта, че на 13 ти се струва, че на 20 и нещо вече ще си възрастен човек, на когото ще се случват само възрастни работи. А сега? Вече си се научила как да плащаш сметките си онлайн, което е много повече от това, което може съквартиранта ти (например). Потупай се по рамото за наученото и продължавай напред.

21 вдъхновяващи цитата от успели жени

6. „Чувствам се виновна, защото съм тъжна без причина“

Ако кажеш, че никога не си плакала без конкретна причина, вероятно лъжеш. Всички сме виновни за това. Нормално е! Може животът ти да изглежда тип-топ и всичко да си му е нормално, но пак да изпадаш в сълзливи кризи.

7. „Иска ми се да знаех повече за....“

 

Дали става въпрос за политика, география или международното политическо положение, със сигурност ти е било кофти, че не знаеш подробности за определена тема. Но това е загуба на енергия и време – няма как да очакваш, че всеки знае всичко.  

 

8. „Не съм видяла почти нищо от света“

Пътешестването по света е един от топ приоритетите за повечето хора. Както е и комфортният, удобен живот, който изисква определена рутина. Да пътуваш насам-натам е трудно. За да го направиш трябва да си готова да поемаш рискове, да напуснеш зоната си на комфорт и най-накрая да резервираш билет до далечна дестинация. Това изисква доза кураж и отдаденост. Но да се чувстваш виновна, че още не си го направила. Стига, моля те!

Променящите живота ти пътешествия разширяват светогледа и те окуражават да се замислиш за нещата, които наистина имат значение.
Променящите живота ти пътешествия разширяват светогледа и те окуражават да се замислиш за нещата, които наистина имат значение.

►►► Виж тук 7 дестинации, които ще променят живота ти!

8. „Иска ми се да знаех повече за....“

Дали става въпрос за политика, география или международното политическо положение, със сигурност ти е било кофти, че не знаеш подробности за определена тема. Но това е загуба на енергия и време – няма как да очакваш, че всеки знае всичко.

9. „Вероятно трябва да имам повече спестявания по това време“

Погледни отново точка 1. Когато огромна част от заплатата ти отива за наем и живеенето на горе-долу приличен живот, спестяването се превръща в почти невъзможна мисия. Но както вече казахме, по-голяма част от връстниците ти са в същото положение. И в моментите, в които си поръчват поредната текила в събота вечер и не мислят кой знае колко за бъдещето, осъзнаваш, че ти също не бива да се претоварваш с тежки мисли.

10. „Не трябваше да прекарвам целия си уикенд в леглото“

Гледането на сериали по пижама не е загубено. Поне си си починала и си се забавляявала.
Гледането на сериали по пижама не е загубено. Поне си си починала и си се забавляявала.

Нищо не звучи повече като неделя, отколкото отвратителното чувство, което усещаш, мислейки как си прекарала двата си почивни дни в леглото. Колкото и да е вярно това, според нас времето не се счита за изгубено, ако си го прекарала в четене на книги, хапване на 4 пакета пуканки наведнъж и гледане на поне два сезона на „Сексът и градът“. Дори бихме го вписали в графата за постижения.

11. „Изглеждах много по-добре в тийнейджърските си години“

Сравнението е крадец на щастието и сестра на чувството на вина. Лесно е да гледаш старите ти и да мислиш как си била по-слаба/пълничка/с по-хубава коса, но това е неблагодарна работа, тъй като ти си се превърнала в човека, който си заради нещата, които си направила сама. СПРИ. С. ВИНАТА. МОМИЧЕ.


Виж ощеНово в Cosmo