Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

10 важни принципа на умната жена

 

Оценка: (0/5)

 
 

Тези принципи ще те направят по-щастлива!

10 важни принципа на умната жена

Животът е непридвидим, но има неща, които работят във всяка една ситуация. Принципи, които, ако следваш, ще получиш всичко, което желаеш!

Най-влиятелните жени в света на шоубизнеса

10 важни принципа на умната жена 

Бъди готова да зарежеш маските, чуждите очаквания и да се наслаждаваш на живота!
Бъди готова да зарежеш маските, чуждите очаквания и да се наслаждаваш на живота!

1. Не ти е нужно разрешение, за да реализираш желанията си

Да експериментираш, да видиш света по нов начин, да проправиш своя път, да провериш границите на своите способности, да се опиташ да направиш нещо ново...Това е твое естествено право и няма нужда да искаш позволение от някой или да се съобразяваш с чуждото мнение!

2. Никой не никого не е длъжен

Никой не идва на този свят, за да оправдава чужди очаквания и да живее заради някой друг. Трябва да живееш за себе си и за своето собствено щастие, а липсата на очаквания прави живота пълен с изненади.

►►►ВИЖ ТУК: 9 признака, че си твърде критична към себе си!

3. Лошите хора са много по-малко, отколкото си мислиш

Всичко зависи от твоето отношение към хората!

4. Не ме интересува какво правиш, как го правиш и кога го правиш

Понякога прекалено много се съсредоточаваме върху това как ни възприемат ДРУГИТЕ, какво ще кажат ДРУГИТЕ, ами ако се изложим пред ДРУГИТЕ...Ще цитираме една мисъл на писателя Дейвид Фостър Уолъс: "Вече няма да се притесняваш за това, което другите мислят за теб, когато разбереш колко рядко го правят."

Спри да се притесняваш за чуждото мнение, бъди такава каквато си и живей за собственото си удоволствие!
Спри да се притесняваш за чуждото мнение, бъди такава каквато си и живей за собственото си удоволствие!

5. Най-ефективната стратегия на поведение е "око за око"

Приятно ни е да знаем, че си добро момиче, но ако обръщаш лявата си буза, след като са ти ударили шамар по дясната, вреди на теб и на здравето ти. Принципът на умната жена е доказан математически - "око за око"! Започни със сътрудничество и след това повтори действието на врага. Не атакувай първа, но спазвай принципа добро за добро, удар за удар. Все пак, ако противникът се разкае, бъди готова отново да преминеш към сътрудничество.

21 вдъхновяващи цитата от успели жени

6. Помисли преди да кажеш нещо обидно

Преди да кажеш нещо грубо или да направиш обидна забележка, си задай три въпроса: "Това за добро ли е?", ""Това истина ли е?" и "Това необходимо ли е?"Ако не можеш да отговориш утвърдително, следвай съвета на Плутарх: "Гневът към момента на създаването си, лесно се преодолява с мълчание." Негативното отношение ен води до нищо добро.

►►►ВИЖ ТУК: 15 неща, които всяко Cosmo момиче трябва да знае!

7. Забрави за маските

Всеки има своята роля в живота си и всяка ситуация изисква различна маска, която да поставиш. Има две опасности - да останеш в ролята или да създадеш множество противоречиви маски. Така се натрупва чувство на умора и чувство на вина. Натисни "стоп" на машината и се опитай да бъдеш себе си.

8. Единственият човек, който трябва да те харесва, си ти самата

Другите хора никога не определят колко ценен и полезен човек си? Защо? Това може да е смазващо, ако имаш непрекъсната нужда от одобрение отвън. Следвай принципа на силната жена: "Аз съм достатъчно добра".Твоето самочувствие не трябва да се основава на мнението на другите.

Непрекъснатата нужда от чуждо одобрение може да е смазваща за самочувствието ти, така че мини на принципа "Аз съм достатъчно добра"!
Непрекъснатата нужда от чуждо одобрение може да е смазваща за самочувствието ти, така че мини на принципа "Аз съм достатъчно добра"!

9. Не се страхувай да предприемаш действия

Вълнуващите събития обикновено са плашещи - стартиране на собствен бизнес, поява на бебе, излизане на сцена...Колкото по-голяма е мечтата ти, толкова по-голям е страха. Но колкото по-често правиш нещо ново, толкова по-малко страх ще изпитваш! Ето това е женското начало на живота!

10. Единствено ти си отговорна за живота си

Ние разглеждаме това, което се случва през призмата на собственото си детство, образование, родителско одобрение или наказания. Раздели реалността от излислицата, личната гледна точка от доказателствата. Вземи само това, което е добро за теб и не се страхувай да правиш грешки. Както обичаме да казваме - ако не знаеш какво да правиш, прави каквото знаеш! 


Виж ощеНово в Cosmo