Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

"Не мога да живея по този начин повече! Как да постъпя?!"

 

Оценка: (0/5)

"Не мога да живея по този начин повече! Как да постъпя?!"

Привет на всички! Бях пуснала тема в друг форум, но не получих никакъв отговор и за това пиша тук с надежда някой да ми даде съвет как да постъпя в една не лека за мен ситуация. Извинявам се за обърканото и дълго писание предварително!!


На 21 години съм и живея извън България. 2010 по решение и настояване на баща ми и леля ми дойдох да живея и уча тук ей така от нищото, за което майка ми беше против. След една година на мъки (говоря за цялостната трудност + ужасното отношение от тяхна страна), се наложи да ме изпратят отново в България. Образованието ми беше доста объркано, но успях да изкарам поне 10 клас (повтарях годината заради това, че не ми признаха обучението). 2013г., след ново налагане на мнението си казах добре, нека да дам втори шанс на живота в чужбина. Заминах, като известо време живях с баща ми а след това се изнесох при приятеля ми, където съм и сега. Като цяло няколко години все напред-назад ме подмятат кой както си иска, без да ги интересува моето мнение и желания! Изпитвам страх от част от роднините ми, което до някъде е причина да бъда в това неприятно състояние.
От няколко месеца имам сериозни емоционални проблеми, наред с всекидневото напрежение. Убедих се, че просто животът в чужбина не е за мен- постоянно съм в някакви страшни депресии,лоши мисли и постоянен плач, чувставам се ужасно и имам чувстото, че ще полудея накрая! След доста обмисляне взех решението да се прибера в България окончателно.
(Знам,че някои ще кажат, че прибиране би било глупаво, но за мен това не е живота, който искам да имам и не се чувствам добре и щастлива- напротив!
Та, преди няколко дни събрах смелост и отидох да разговарям с гореспоменатите си роднини- да им кажа какво и защо съм решила. Майка ми ме подкрепя изцяло,но и се казва да мълчи а от страна на баща ми (и леля ми) получих ужасно унизителни обвинения, категорична забрана (ти няма да стъпиш там, забравяш за България и прочие) а за капак и заплахи, че ако се вземат билети зад гърба им ще стане страшно... Да съм си сядала на д-то и да съм си гледала образованието- добре, аз не съм спряла да си бъда зад образованието, но останалата част не е за мен в тази страна!

Разстроих се много, но реших днес отново да отида да разговаряме, на спокойно уж.... е да ама не! Баща ми започна да ми говори с лош тон как съм била луда, как докато е жив няма да стъпя в България; не иска да изслуша доводите ми и смята. че са пълни глупости. Размахваха се средни пръсти. Отправи ми отново заплахи, че ако се прибера зад гърба му, родителите му (живеещи в друг град) ще ме извлачат от апартамента и ще трябва да отида при тях. Стигна до там да ми каже ужасни и недопустими неща- че замина ли повече не искал да чува за мен, не искал да бъдем в една държава когато и той се намира в България и ако ме види на улицата блъсната от кола ще ме подмине!?! - нещо от което ме заболя страшно много ( не е първият път, в който чувам подобни слова от него по мой адрес)... Когато се разпаках от нерви и го помолих да не говори така, той ме сряза пак- да мълча и да внимавам как му говоря.

Не знам какво да направя просто, едно е, че искам колкото може по-бързо да си хвана самолета и второ се чувставам адски наранена, обидена и унизена от собствения си баща...

Ако някой може да ми даде съвет как да постъпя ще бъда благодарна!

споделено от: Dhallia


Виж още
Ново в Cosmo