Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да избереш правилните бижута за всяка рокля

 

Оценка: (0/5)

 

Бижутата са важен аксесоар за всяко момиче, но всяко едно от тях трябва да се подбира много внимателно. 

Как да избереш правилните бижута за всяка рокля

Има няколко правила, които трябва да спазваш, като е хубаво да се съобразиш освен с повода и стила на роклята, и с особеностите на модела – започваме от деколтето,  материята, детайлите по нея и това дали е едноцветна или с принт.

Рокля с V-образно деколте

Ако си избрала V-образно деколте, трябва да знаеш, че колието в повечето случаи е препоръчително – нежна висулка или колие, избери според мястото, на което ще я носиш.

Как да избереш правилните бижута за всяка рокля

Колие Folli Follie
Колие Folli Follie

Рокля с овално или квадратно деколте

Класическото деколте с квадратна или овална форма пасва най-добре със семпли колиета, но ако искаш нещо по-ефектно, може да заложиш на обиците. С тях имаш свободата да експериментираш и ще стои добре дори да са по-големи и екстравагантни.

Как да избереш правилните бижута за всяка рокля

Обици Folli Follie
Обици Folli Follie

Детайли в горната част или асиметрични деколтета

Асиметричните деколтета предполагат по-семпли бижута в горната част на тялото – може да избереш чифт малки обици или пък да акцентираш на ръцете – стилен часовник, гривни, пръстени...не се страхувай да смесваш различни метали и форми!

Как да избереш правилните бижута за всяка рокля

Гривна Folli Follie
Гривна Folli Follie

Важна е комбинацията от бижутата. Хубаво е да има само един водещ акцент, т.е. ако си избрала големи обеци, може да пропуснеш колието.

Обици Folli Follie
Обици Folli Follie

Рокля без презрамки

Моделите с голи рамене могат да стоят изключително елегантно, но изборът на бижу е от особено значение, за да изглежда роклята красиво. Предимството й е, че разкрива раменете и ключицата, изберете накит, който няма да закрива тази линия. Ако избереш къса верижка, идеалния вариант е висулката на пада 2-3 см под ключицата. Роклята с голи рамене е подходяща също за по-обемни колиета или  тип чокър.

Как да избереш правилните бижута за всяка рокля

Колие Folli Follie
Колие Folli Follie

Ако роклята е тип поло, може да избереш дълго колие, което да поставиш върху нея.

Колие Folli Follie
Колие Folli Follie

Деколте тип лодка

Деколтето тип лодка разкрива една от най-сексапилните части на женското тяло. Хубаво е да подчертаеш нежното си излъчване с висящи обици, например и да оставш деколтето чисто.

Как да избереш правилните бижута за всяка рокля

Обици Folli Follie
Обици Folli Follie

Смели момичета

Обемните, екстравагантни бижута са знак, че сие творческа натура - ако не по професия, то със сигурност по душа. Често си слагаш по няколко гривни на ръката или 2-3 верижки на врата. Те обаче трябва да са издържани в един стил и цветова гама и да пасват на нюансите в облеклото. Най-важното е при такъв избор на украшения да се намери необходимия баланс, за да не сеполучи обратния ефект. Основното правило тук е "Колкото по-малко, толкова по-добре". Понякога дори само с едно колие е достатъчно, за да провали визията ти, ако е избрано погрешно. Още повече, ако бижуто е тежко и обемно. В този случай обаче то няма нужда да се допълва с гривна или обеци. Иначе рискуваш да изглеждаш като малко момиченце, което се е ровило в гардероба на мама и си е закачило всичко, което е намерило там.

Смесването на метали

Правилото, че не бива да се носят едновременно златни и сребърни бижута вече е супер остаряло. Съвременните дизайнери напълно игнорират тази забрана. А и правилата понякога са измислени, за да бъдат нарушавани. По-смелите, които ще рискуват да смесят различните метали, трябва да се придържат към модели в един стил, близки като дизайн.

Правилната дължина

Знае се, че колието приковава вниманието към врата и може както да скрие, така и да подчертае недостатъците на жената. Основният пропуск, който се наблюдава при избора на това бижу, е неподходящата дължина.
Ако си с тънка дълга шия, трябва да избягваш дълги гердани и V-образни верижки с висулки. Най-добре ще ти пасне колие от 3 реда, като най-късият прилепва към основата на врата или чокър.
Широкото колие, отдалечено на 2-3 см от основата на врата, визуално ще намали брадичката. А най-добре тези модели си пасват с V-образно деколте. Широкият врат може да се балансира от многоредово колие, тънко отстрани и по-обемно в средата, както и от колие с голям камък, Верижки и гердани, дълги 40-50 см, свободно обгръщащи шията, са едни от най-разпространените модели, подходящи за почти всички тоалети, с изключение на рокли и блузи с високи яки. Украшенията за врата с дължина 55-70 см стигат до линията на бюста. Тук е важно краят им да не докосва началото на деколтето.

Акцент на ушите

Обиците са сред бижутата, които най-много привличат погледите към лицето. Затова е особено важно да се подберат така, че блясъкът на камъните или тежестта на метала да не нарушат баланса на чертите ти. Обиците имат функцията да уравновесяват "неправилната" форма на главата. Например обемните и кръглите визуално разширяват лицето. За тези, които имат овална форма на лицето, най-добре е да носят малки, продълговати или плоски обици. Удълженото лице ще е по-изразително, ако ушите са украсени с големи кръгли бижута. Жените с правилна форма на главата са най-големите късметлийки при избора на обици, тъй като на тях им отиват всички модели.

Бижутата  Folli Follie ще намериш в магазините Folli Follie, Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall.


Виж ощеНово в Cosmo