Виж своя дневен хороскоп за 20.10.2017

Харлем е холандският чаровник и макар да е в сянка на по-големия си побратим в съседство – Амстердам, той не остава незабелязан от хората, които обичат нестандартното. Готическата архитектура на късното Средновековие, много канали,...

Харлем е холандският чаровник и макар да е в сянка на по-големия си побратим в съседство – Амстердам, той не остава незабелязан от хората, които обичат нестандартното.

Готическата архитектура на късното Средновековие, много канали, къщи на занаятчии от 17-ти век, голяма църква и сградата на кметството, които са разположени една срещу друга на пазарния площад, наречен Grote Markt. И до ден днешен на площада се провеждат ежеседмични пазари с домашно приготвени вкусотии и ръчно изработени дрехи и бижута.

►►►Разбери какво казва дневният си хороскоп и какво вещаят звездите за теб!

Харлем обаче е като магнит и за любителите на бирата. Градчето се слави със собствен уникален стил бира, датиращ от 16-и век – Haarlems Jopenbier. А пивото Haarlems Koyt ще те запрати още по-назад в минало на града. Рецепта, по която се приготвя, е от 1407 година и се използва като основа за направата на бира с пикантен вкус и 8,6% алкохолно съдържание.