Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Виж своя дневен хороскоп за 19.10.2017

 

Оценка: (0/5)

Чувала ли си за Веселото гробище? Комбинацията от думи не е най-подходящата, но близка Румъния може да се похвали с подобно място, което изглежда като произведение на изкуството.

Виж своя дневен хороскоп за 19.10.2017

Веселото гробище или Cimitirul Vesel е много известно място в северната ни съседка. Намира се в селцето Сапънца, пълно с надгробни плочи, които повече приличат на картини. Плочите са изработени от дъбово дърво, а на всяка една от тях е изобразен покойникът. Върху надгробната плоча има детайли от живота на покойника, с какво се е занимавал, какви навици е имал.

Върху надгробната плоча можеш да видиш възхваляващи слова или пък упреци към покойника
Върху надгробната плоча можеш да видиш възхваляващи слова или пък упреци към покойника

Тук можеш и да прочетеш епитаф, възхваляващ добрите черти на умрелия... Само и че не се премълчава и за недостатъците му: пиене, изневери, скандали... „Не ми го връщайте, моля, защото апетитът му към алкохола е пословичен. А и ние живите обичаме да пием вино“ - е текст, който можеш да прочетеш върху някоя от плочите.

►►►Провери дневния си хороскоп и виж какво казват звездите за теб!

Виж своя дневен хороскоп за 19.10.2017

Веселите надгробни плочи вече почти 100 години разказват за едни по-различни представи за живота и смъртта. Първото кратко слово, изсичано на надгробната плоча, са появява през 1935 г.


Виж ощеНово в Cosmo