Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Виж дневния си хороскоп за 31.10.2017

Василена Цанова
 

Оценка: (0/5)

Днес нещо мистично витае във въздуха... аромат на тиква, може би? Да, днес е Хелоуин или деня на Вси Светии.

Виж дневния си хороскоп за 31.10.2017

Първият празник е езически и се свързва с древните келти, които вярвали, че на днешния ден се отваря границата между живите и мъртвите. За да изплашат привиденията, те се „украсявали“ с главите на мъртви животни (подобно на нашата кукерска традиция). Вси Светии пък е християнски празник, наложен от папа Григорий IV през 853 г. сл. Хр – ден за прослава на християнските светци и мъченици.

Остани в мистично настроение, като провериш хороскопа си за днес, 31.10 ⇒ тук.

(Знаеш ли, че): Хиляди души по Земята страдат от Самхаинофобия – ирационален страх от Хелоуин. Не знаем колко от тях живеят в България, но през последните години, недоволството към Хелоуин нараства правопропорционално с огромното количество свързани с празника артикули, които се нароиха по магазините.

Виж дневния си хороскоп за 31.10.2017

Мнение на редактора: Днес, докато водех дъщеря си на училище, двете се разминахме с доста усмихнати и маскирани деца, които весело бърбореха, въпреки неприлично ранния час. Аз заемам неутрална позиция относно празника, нито го почитам, нито му се дразня, но приповдигнатото настроение на малчуганите ме накара да се замисля – толкова ли е лошо момиченцата да си сложат шапки на вещици, а момченцата костюми на Спайдърмен? Толкова ли е лошо поне тази сутрин да забравят за това колко са тежки раниците им? А утре ще отпразнуват Деня на народните будители, защото ние, родителите, ще ги научим да тачат и българските празници. Къде тук има място за негативизъм?


Виж ощеНово в Cosmo