Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Твоят хороскоп за 21-ви юни

 

Оценка: (0/5)

Виж какво те очаква в най-дългия ден от годината, прочети хороскопа си ►►►тук!

Твоят хороскоп за 21-ви юни

Днес започва астрономическото лято! Денят на лятното слънцестоене, най-дългият ден в годината, е обявен за Международен Ден на Слънцето. Той се чества от 1995 г. с различни прояви по света. 

Интересни факти за Слънцето:

Налягането в центъра му е над 340 милиарда атмосфери, температурата – 13 милиона °C.

Всяка секунда на Слънцето се случват около 3000 взрива, всеки от които продължава няколко минути и обхваща региони с размер колкото Земята.

Слънцето е бяло, а не жълто. Цветът му е по-близо до бял, със синкав оттенък. Въпреки това, голяма част от нас възприемат светлината му като жълта, което пък ражда много спорове и теории за устройството на човешката психика и зрение.

Може ли Слънцето да увреди зрението ни? Да, твърде силната светлина на Слънцето може да повреди светочувствителните клетки в очите ни. 

В Слънцето могат да се поместят около милион планети с размери като нашата. Диаметърът на Слънцето е 1,4 милиона километра. 

По прогнози на учените, след около милиард години Слънцето ще стане с 10% по-ярко, което от своя страна ще доведе до по-силно нагряване на Земята. След 3,5 милиарда години яркостта на звездата ни ще е 40% по-голяма. 

За древните Слънцето е било божество, даряващо живота. Наричали са го с най-различни имена – египтяните Атон, гърците Хелиос, а римляните Сол. 

 


Виж ощеНово в Cosmo