Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Твоят хороскоп за 19-ти април

 

Оценка: (0/5)

Днешният четвъртък е подготвил много изненади, виж какви са те в хороскопа си ►►►тук!

Твоят хороскоп за 19-ти април

Днес отбелязваме Световния ден на велосипеда!

Световният ден на велосипеда е на 19 април, а защо е избрана датата? – историята е леко налудничава, затова ти я спестяваме. Но каузата на колоезденето си заслужава. Затова може би има още два международни празника, свързани с колелото – 19 май е Световен ден за ходене на работа с колело, а 12 юни е Световен ден на голото колоездене.

Ползите от велосипеда не са от вчера и в много страни той е предпочитан начин за предвижване. Кои са десетте страни в света, в които най-много се кара колело? 

10. Китай. В най-населения Китайски град, Шанхай, 60% от жителите му отиват на работа с колело.

9. Белгия. Карането на колело дори е национален спорт в Белгия…  

8. Швейцария. Швейцарските служители често са окуражавани да ходят на работа със своя велосипед с различни социални кампании.

7. Япония. Японските велосипедисти надминават половината от населението.

6. Финландия. Интересно е, че дори в студена държава като Финландия, ентусиасти велосипедисти има целогодишно във всякакви метеорологични условия.

5. Норвегия. В Норвегия всяка година изчезват безследно около 60,000 велосипеда всяка година – без значение колко здраво са заключени.

4. Швеция. В Швеция семействата много държат на карането на колело и това дори е като семейна традиция – по-скъпа от вечерното гледане на телевизия.

3. Германия. Движението в Германия е адаптирано и улеснено за колелета, което ги прави достъпен и предпочитан начин за предвижване.

2. Дания. Средната скорост на предвижване на велосипедистите е 16 км/ч, а на автомобилите – 27 км/ч.

1. Холандия. Холандците са абсолютни победители без изобщо шанс за изместване от първото място. Цели 99.1% от населението карат велосипеди!


Виж ощеНово в Cosmo