Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Твоят хороскоп за 12.12

 

Оценка: (0/5)

Днес е 12.12 и тази дата има магическо значение. Хороскопът ти за днес може и да те изненада. Прочети го ⇒ тук!

Твоят хороскоп за 12.12

Значението на числото 12

И градската стена имаше дванадесет основни камъка с дванадесет имена на тях, имената на дванадесетте апостоли на Агнето. (Откровение 21:14)

Числото 12 е най-често повтарящото се в Библията.
Числото 12 е най-често повтарящото се в Библията.

Числото 12 е имало голямо значение през вековете. Много истории ни помагат да разберем защо то е толкова важно за различните култури по света. Трябва да има причина защо числото 12 означава толкова много неща.

Най-важното, което трябва да знаеш е, че през вековете то е използвано за обозначаване на различни божества. То е най-често срещаното и повтарящо се число в Библията (12 са апостолите, разпространяващи Божието слово, 12 са псалмите, които се пеят в нощта, 12-те племена на Израел). То се използва и до ден днешен, за да представи нещо, което е цяло, завършено (неслучайно една дузина се равнява на 12).

Смята се, че числото 12 олицетворява космическия ред. Това е числото на зодиакалните знаци и месеците в годината (шест мъжки и шест женски). 12 са часовете на деня и на нощта.Това число се среща във ведическата, китайската, езическаата и европейската символика: 12 членове в съвета на Далай Лама, 12 паладини на Карл Велики; 12 рицари на Кръглата маса. При християните – 12 плодове на духа, 12 звезди, 12 колена на Израил; 12 апостоли; 12 врати и камъни от основите на Светия град;12 дни на празнуването на Рождество.

А ти, вярваш ли в магията на числото 12? Пожелаваме ти да я усетиш точно днес!


Виж ощеНово в Cosmo