Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Твоят хороскоп за 11 декември

 

Оценка: (0/5)

11 декември е Международния ден на планините и макар да се съмняваме, че ще тръгнеш да катериш върхове точно в днешния снежен понеделник, виж какви върхове ще ти поднесе съдбата. Дневният ти хороскоп е ⇒ тук.

Твоят хороскоп за 11 декември

(Знаеш ли, че): Организацията на обединените нации обявява 11 декември за Международен ден на планините през 2003 година, за да повиши информираността за величествените природни образувания. Масивни, страховити и труднодостъпни, планините са дом за почти половината от населението на планетата. Милиони хора разчитат на тях за храна, вода и подслон. Въпреки това, планините са подложени на множество опасности, предизвикани от промяната на климата, преексплоатация на ресурсите и различни природни катаклизми.

Твоят хороскоп за 11 декември

Интересни факти за планините:

♦ Планините покриват 22% от земната повърхност и са дом за 13% от населението на планетата.

♦ Те осигуряват прехрана и подслон за 915 милиона души, но са източник на блага за още милиарди хора.

♦ 90% от планинското население живее в бавноразвиващи се държави, където мнозинството от хората е на ръба на бедността. 1 на всеки 3 души е в риск от недохранване.

♦ Планините осигуряват 60-80% от чистата вода, която се използва не само за пиене, но и за добив на енергия. Без нея, устойчивото развитие, към което планетата се стреми би било невъзможно.


Виж ощеНово в Cosmo