Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Дневният хороскоп за 28.11.2017

 

Оценка: (0/5)

Днес е хубаво да придружиш дневния си хороскоп – прочети го ⇒ тук, с една хубава порция пържени филийки.

Дневният хороскоп за 28.11.2017
© Toa Heftiba за Unsplash

(Знаеш ли, че): днес, 28.11, е Деня на пържените филийки. Ура! Те съдържат в себе си огромни дози вкус и аромат на детство, затова няма да подминем с лека ръка празника им.

Кратка история на пържените филийки

Наименованието на любимата закуска има доста различни наименования. Наричат я „french toast” (френски хляб), „poor knights’ pudding“ (пудингът на бедните рицари), а във Франция са я кръстили „pain perdu”, което буквално означава „изгубен хляб“ (твърд, стар хляб, който не става за нищо).

Дневният хороскоп за 28.11.2017

Снимка: Joseph Gonzalez за Unsplash

И макар англоговорящите да са наричат пържените филии „френски хляб“, произходът им няма нищо общо с Франция. Някои стари латински рецепти от 4 век споменават за техниката, при която хлябът се потапя в мляко, преди изпържване. Но най-сочният и апетитен вариант, за който се сещаме е италианският - „mozzarella en carrozzа“. Хитрите италиански домакини нарязват парчета моцарела върху накиснатите в яйца и мляко филии, преди да ги пуснат в нагорещената мазнина. М-м-м!

А каква е твоята любима версия на обичаните от всички пържени филийки?


Виж ощеНово в Cosmo