Lady Popular Cosmopolitan

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Танцът среща България и Гърция в началото на септември

 

Оценка: (0/5)

Танцът среща България и Гърция в началото на септември

Когато за танцовата енергия не съществува граница, се случват партньорства между артисти от цял свят – такива, които извеждат общуването чрез танц в нов, много по-богат контекст.

Именно в резултат на такъв международен контакт гръцката група за съвременен танц Die Wolke Art Group, които ще посетят София на 1 и 2 септември по покана на българските си колеги АТОМ theatre.

Drosia Triantaki на сцената.
Drosia Triantaki на сцената.

Die Wolke art group е организация с нестопанска цел за изследване и развитие на сценичните изкуства, съвременния танц, видео арт, смесените медии и свързаните с тях технологии. Основана в Солун, Гърция, тя се състои от ротационен и все по-разширяващ се екип от артисти, мислители и техници. Die Wolke са продуценти, домакини, куратори и участници в разнообразни гръцки и международни танцови проекти и поредици. Групата управлява артистично пространство и студио в Солун, наречено Vitruvian Thing.

Танцът среща България и Гърция в началото на септември

Drosia Triantaki и Die Wolke art group са в София, за да поставят началото на нещо ново и свежо в съвместната работа между ATOM Theatre, LiLi Jungin Lee /сътрудник ATOM/ и КЪЩА Creative Hub: Обмен на танцово познание и енергия чрез гостуване на двете танцови групи в съседската държава.

В България програмата се развива така:

Уъркшоп за съвременен Танц на 1 и 2.09 в КЪЩА Creative Hub, воден от гръцката танцьорка и хореографка Drosia Triantaki, предназначен за артисти с опит в съвременния танц. Подробна информация за програмата на събитието, записване и друго, тук. 

Представление на Die Wolke art group на 2.09. (21ч.) с изпълнители Drosia Triantaki, Olina Economidou, Anna Kyriazi. В събитието ще бъдат изиграни кратки фрагменти и резюмета от представленията на Die Wolke art group / Vitruvian Thing от Солун: Souls from Discrete Works, Aefnis, както и части от новия им проект - Cascade. Детайли за представлението могат да бъдат открити тук.


Виж ощеНово в Cosmo