Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Стани Skinchecker и спаси живот

 

Оценка: (0/5)

Стани Skinchecker и спаси живот

Целта на инициативата “Спасете кожата си / Save Your Skin” е да запознаe всеки с начините, по които може сам да участва в превенцията на кожния рак.

Стани Skinchecker и спаси живот

Първо - да проследява кожата и бенките си като използва метода „ABCDE“. (Разработен от топ дерматолози, той обръща внимание на пет белега на бенките, които трябва да се следят: асиметрия, граници, цвят, диаметър и еволюция.)

Методът ABCDE.
Методът ABCDE.

През месеците юни и юли дерматолози от 21 града в България партнират на La Roche-Posay и всеки желаещ може да се консултира напълно безплатно със специалист в своя град. (по определен график, публикуван тук.)

Глобално проучване показва, че 52% от хората никога не са преглеждали бенките си при дерматолог, а 73% не прилагат защитни продукти върху лицето си.

Ракът на кожата е един от най-често срещаните видове рак. Данните сочат, че всяка година са диагностицирани над 200 000 нови пациенти с рак на кожата.

Добрата новина е, че има начини за превенция (доказано е, че 86% от меланомите и 90% от немеланомните ракови образувания са причинени от излагането на слънце). Също така 90% от случаите на кожен рак са лечими, ако бъдат открити навреме. А установяването е по-лесно от други видове рак, тъй като кожният рак е видим за окото.

Стани Skinchecker и спаси живот

** Не забравяй доброто поведение когато си на открито, както и фотопротекторите ANTHELIOS XL на La Roche-Posay, които покриват европейските стандарти по качество, клинични изследвания и резултати.


Виж ощеНово в Cosmo