Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Само смелите живеят вечен живот

 

Оценка: (0/5)

Калина Паскалева представи филм за атентата в Кербала

Само смелите живеят вечен живот

Помниш ли Кербала? А трагедията с българските войници в база „Индия“?

„Само смелите живеят вечен живот“ е филм, посветен на загиналите български войници в Кербала на 27.12.2003 г. в злополучната база в Кербала. Авторката му, познатата ти Калина Паскалева, отпътува за Ирак 15 години след Черната Коледа, за да разследва смъртта на българските герои, останали завинаги в сърцата и паметта на хората. А малко пред Коледа филмът вече е факт.

Само смелите живеят вечен живот

15 години по-късно раните все още кървят, но трябва да помним историята, за да имаме нация.

Георги Качорин, Николай Саръев, Иван Инджов, Антон Петров, Свилен Киров. Запомнете тези имена. Това са имената на смелостта, отекнала във вечността. Това са имената на петимата български войници, загинали при атентата в Кербала през 2003 г. Техните души завинаги останаха в арабската страна“, каза малко преди премиерата на документалната лента Калина Паскалева.

Само смелите живеят вечен живот

Премиерата на документалната лента се състоя в София и беше уважена от министъра на отбраната Красимир Каракачанов, действащи служители на МО, служители на ГДБОП, контрактори, български войници, участвали в мисиите в Ирак, включително и очевидци и пострадали от атентата в Кербала. На събитието бяха и Ивайло Караньотов и Христина от хитовото риалити „Фермата“, Елен Колева, журналисти и много други.

Само смелите живеят вечен живот

„Бях много притеснена дали съм разказала коректно историята, защото създаването на такъв филм е отговорност, която никой не се осмели да поеме до този момент. В документалнтия разказ ще видите гледната точка на Тодор Станков, зам.-губернатора на Кербала, на духовен водач, на хора от местното население на Кербала и на дъщерята на един от загиналите – Иван Инджов – Хриси.

Огромно благодаря на всички, които повярваха в мен и заедно създадохме „Само смелите живеят вечен живот“, каза Калина Паскалева.

Следващата премиера ще бъде в Пловдив на 28 декември, ден след 15-годишнината от атентата в Кербала.


Виж ощеНово в Cosmo