Футболен отбор от Русе е големият шампион в „Купата на Coca-Cola” 2017

Учениците заминават за футболната школа на Кристиано Роналдо!

Русенският  тим от на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ е големият победител в шестото издание на най-големия в България междуучилищен футболен турнир „Купата на Coca-Cola”. Шампионите бяха наградени от Сашо Щерев, началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт“, Община Русе, който изрази своята радост, че отборът-победител е именно от крайдунавският град. Освен престижния приз, шампионите спечелиха и възможността да посетят и тренират в школата на Кристиано Роналдо - „Спортинг“, Лисабон в края на месеца.

Десетте момчета, част от победилия тим, се пребориха с още 11 отбора този уикенд в Русе, а рекордните 16 340 ученици от 344 училища в 10 български региона ритаха в рамките на тазгодишното издание на първенството. 

Почетното второ място грабна тимът на ОУ „Иван Вазов“, Горна Оряховица, които достойно представиха региона на Велико Търново.

Трети станаха ЧСУ „Меридиан 22“, София.

Със звезден концерт с участието на талантливите Михаела Маринова, Пламен и Иво, бяха поздравени всички отбори, показали своите най-добри умения на зеления терен тази неделя. За доброто настроение на всички жители и гости на града се погрижиха и Павел Колев, Ицака, Радост Тодорова и Недко – част от звездният отбор „Играчи FC”.

„Купата на Coca-Cola” се провежда за шеста поредна година и е насочена към развиване на социалните умения на учениците чрез участие в спортни активности, поднесени по атрактивен за тях начин. Турнирът и се организира от Системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Кърджали, Пловдив, Русе и Стара Загора.

Повече информация можеш да намериш на Фейсбук страницата на „Купата на Coca-Cola”: https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg и на: https://kupata.bg/