Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Културното наследство на България като модно вдъхновение

 

Оценка: (0/5)

Културното наследство на България като модно вдъхновение

Опазването на общото културно наследство и културното наследство на България вдъхновиха учениците от Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн - Варна за  проектиране и реализиране  на облекла.  

Интерпретацията на източниците на вдъхновение е трудна задача. Чипровският килим и панагюрското златно съкровище вдъхновиха учениците от Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн - Варна за  проектиране и реализиране  на облекла. Те работиха в две направления - идентичност и младежко ежедневно облекло. Стъпка по стъпка, търсейки произхода на съвременните мотиви, останали ни в наследство, достигнаха до изчистени, систематизирани форми и символи, преплетени със знаци, които се срещат както в нашето народно творчество, така и в световното културно наследство. Направено е предварително проучване сред съучениците кои са най-често предпочитаните от тях артикули. Приобщена е историята на моден език, чрез използване на актуални материали и цветове.

В проекта участваха ученици от 8, 10 и 11 класове в специалности "Моден дизайн" и "Моделиер технолог на облекла от текстил". В контраст на културното наследство ученици от 11 клас интерпретираха чрез прическа и грим ледена вихрушка.  


Виж ощеНово в Cosmo