Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Да, любовта наистина е лудост

 

Оценка: (0/5)

Завърши киномаратонът от 112 филма, излъчени на международния филмов фестивал "Любовта е лудост"

В програмата на кинофестивала "Любовта е лудост" бяха представени 112 пълнометражни игрални филма, документални и късометражни заглавия. 

На сцената на зала 1 във Фестивален и конгресен център актьорът Ицхак Финци получи фестивалната награда за цялостен принос към българското кино. Той сподели, че му предстои участие в няколко проекта, и не би искал да приема приза като финал или раздяла с творческите си търсения.

Да, любовта наистина е лудост

Ето ги и наградените:

♦ Голямата награда „Златна Афродита“ получи филмът „Пътуващите артисти“, Унгария, режисьор Пал Шандор.
Оригинално и визуално магическо пътуващо кино в началото на XIX век, което разказва сложна история за любов, предателство и помирение в магическа комбинация от театър и кино.

Да, любовта наистина е лудост

♦ Специалната награда на журито за най-добър режисьор – на Майкъл Роскам за филма „Състезателката и затворникът“, Белгия.
Режисьорът на филма привлича зрителите в бърза, опасна и страстна любовна история, в която героите могат да намерят мир само в трагичния си край.
 

♦ Наградата за най-добра мъжка роля – на  Александър Перкинс, за ролята му във филма „Честит рожден ден, Тоби Симпсън!“, Великобритания, режисьор Патрик Мейкин.
Показва по увлекателен начин как магията на любовта може да промени един страхливец в самоуверен щастлив човек.

Да, любовта наистина е лудост

♦ Наградата за най-добра женска роля  на Адел Екзаркопулос, за ролята й във филма „Състезателката и затворникът“, Белгия, режисьор Майкъл Роскам.
Прекрасно играе млада жена, която, следвайки страстта си към любовта на живота си, губи всичко.

За втора поредна година, фестивалът „Любовта е лудост“ имаше своето младежко жури, което награди гръцкия филм „Разделени светове“  на режисьора Христофорос Папакалиатис. Мотивът за наградата е, че филмът поставя любовта пред политически, икономически и социални конфликти по експериментален и оригинален начин.

Останалите призьори на 26-тото издание на кинофестивала са:

♦ Награда на Съюза на българските филмови дейци: „Безкрайната градина“, България, режисьор Галин Стоев, 

♦ Награда на гилдия „Критика“ към СБФД –„Доматеночервено“, Ирландия, режисьор Хуанита Уилсън,

♦ Награда „Горчива чаша“ на Факултета по журналистика и масови комуникации към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ - „Дванадесетият“, Норвегия, режисьор Харолд Цварт.

♦ Голямата награда в петия конкурс за плакат на МФФ „Любовта е лудост“ 2018: Пресиана Велинова-Варна, 10 год., парична награда от 300 лв.

♦ Наградата в конкурса за плакат, избран от гостите на фестивала – Румен Ковачев от гр. Пловдив, 24 год., парична награда от 100 лв.

Да, любовта наистина е лудост

♦ Наградата в конкурса за плакат, избран от акредитираните журналисти на фестивала: Станислава Върбанова от гр. Варна, 20 год., парична награда от 100 лв.

Да, любовта наистина е лудост


Виж ощеНово в Cosmo