Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Българката на 21 век

 

Оценка: (5/5)

На 25 септември 2008 г., 18,00 ч., в Националната галерия за чуждестранно изкуство ще бъде открита официално изложба на избрани живописни творби от националния конкурс „Българката на 21-ви век”.

„Красная Линия България”, представена с марката си „Bilka Collection”, и Съюзът на българските художници през месец юни 2008 година, обявиха национален конкурс за съвременни живописни творби по тема „Българката на 21-ви век”. Конкурсът е вдъхновен от уникалното творчество на Владимир Димитров – Майстора и неговата картина „Момиче с грозде”. Целта на организаторите е да представят актуалните творчески търсения и интерпретации на художниците по отношение на непреходната връзка между родната природа и съвременния образ на българката.

Представителите на компанията организират конкурса с надеждата да подпомогнат развитието на съвременното художествено творчество в България, както и да открият сред търсенията на авторите подходящата картина и образ на „съвременната българка” за лице на лимитираната си серия, която разработват за следващата година. Наградният фонд, осигурен от Красная линия България, е в размер на 5000 лв. Връчването на наградите на победителите ще се състои по време на официалното откриване на изложбата.
Галерията в град Кюстендил любезно предостави на организаторите възможността да използва за конкурса изображението на известната картина „Момиче с грозде” от Владимир Димитров-Майстора.
Изложбата ще бъде представена в Националната галерия за чуждестранно изкуство от 25 септември до 3 октомври 2008 година.


Ново в Cosmo