Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Безплатна киноработилница за тийнейджъри през юли в София

 

Оценка: (0/5)

Безплатна киноработилница за тийнейджъри през юли в София

„Искаш и наистина вярваш, че можеш да се занимаваш с кино? Чудесно! Нека да ти помогнем да сложиш основите на бъдещата си професия още това лято!“ – така звучи диалогът на Катерина Борисова от Semperia Films, която е в основата на Киноработилница “В няколко кадъра”, с всеки участник в събитието тази година.

Досега Киноработилницата се е провела в три издания (две от които по време на „Фестивал на българското образование“) и е предоставила летящ стар на тийнейджърите, които са минали през нея - част от тях вече работят в сферата на визуалните изкуства. За учениците Киноработилницата провокира интерес към киноизкуството и може да бъде техният кариерен компас, по който се ориентират в сфера, която изисква огромна отдаденост и отговорност.

КАКВО ще се случи?

Безплатна киноработилница за тийнейджъри през юли в София

Киноработилница „В няколко кадъра“ е 7-дневен практически курс за тийнейджъри, воден от утвърдени млади професионалисти, по време на който участниците преминават през интензивно обучение, за да опознаят основните етапи на филмовото творчество и да създадат своите първи късометражни филми.

Програмата на „В няколко кадъра“ е изградена така, че всеки участник да работи в група по заснемането на късометражен филм, като Киноработилницата завършва с официална прожекция и награждаване.

По време на курса ще бъдат използват компютърни програми и специални технологии, с които иначе учениците рядко биха имали шанс да работят. Освен това, участието в курса е напълно безплатно за участниците – шанс да участват най-мотивираните ученици, независимо от тяхното финансово положение.

Един от фокусите на събитието е да участват тийнейджъри с различен социален статус, включително ученици в неравностойно положение.

КАКВИ ще бъдат резултатите от Киноработилницата?

Безплатна киноработилница за тийнейджъри през юли в София

Една от вдъхновяващите наградни форми е свързана с партньорските взаимоотношения Semperia Films с местни и международни филмови фестивали. По време на „Джобен Фестивал“ в София и събития, свързани с фестивала „Festival du cinema Bulgare“ в Париж ще бъдат прожектирани част от изработените по време на Работилницата филми – уникална възможност, която създава съвсем реална представа в тийнейджърите какъв би бил професионалният им път.

След завършване на Киноработилницата, до края на 2018г., част от заснетите късометражни филми ще бъдат изпращани за прожектиране и на други международни фестивали, за сметка на организатора Semperia Films – като част от наградния фонд на „В няколко кадъра“.

Всеки от учениците, който завърши успешно Работилницата, ще получи: грамота, билети за кино, специализирана кино-литература, възможност да се посети снимачната площадка на професионална видео или филмова продукция и др.

КОЙ ще участва?

Безплатна киноработилница за тийнейджъри през юли в София

Всеки младеж, който силно се интересува от кино и е на възраст между 13 и 19 години, може да кандидатства за участие в Киноработилница „В няколко кадъра“ до 10 юни 2018г., като изпрати мотивационни писмо и/или видео на имейл office@semperiafilms.com, в което да разкаже: какви са причините му за участие, с какво го привлича киното, дали вече е избрал професия в киното и как смята, че курсът ще му бъде полезен.

На 18 юни на Facebook страницата на събитието ще бъде обявен окончателният списък с всички 30 одобрени участници, а на 7 юли ще бъде поставен СТАРТ на Киноработилница „В няколко кадъра“ на територията на Културен център "G8".

*Проектът е финансиран от Столична програма „Култура“.


Виж ощеНово в Cosmo