Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

80% от българите страдат от липса на витамин D

 

Оценка: (0/5)

80% от българите страдат от липса на витамин D

30 минути дневно. Толкова трябва да постоим на слънце, за да си набавим необходимото количество Витамин D.

На прага на зимата обаче слънчевите лъчи са все по-малко и трябват други начини за набавяне на важния витамин. А голяма част от хората дори не знаят, че страдат от липсата му.

80% от българите страдат от липса на витамин D

Витамин D може да се приема като хранителна добавка

Д-р Иван Вецев обясни пред БНТ, че причината за това е, че първо не са се изследвали и второ отдават голяма част от симптомите и на умората, преумората, която те изпитват от работната среда.

►►► 5 странни признака, че ти липсват витамини

В действителност около 30-40% от тези хора страдат от дефицит на Витамин D. Когато си направят изследването, ако имат стойности под 50, те задължително трябва да приемат витамин D, като най-желателно е стойността на витаминa да бъде между 100 и 150 в нашето тяло.

В студените дни най-лесният вариант за набавянето му е с хранителни добавки, съдържащи витамин D. Сред най-уязвимите са бременните жени и хората с множествена склероза.

80% от българите страдат от липса на витамин D

Куп вкусни храни съдържат витамин D

Преди 28 години Даниела чува страшната диагноза. Използването на витамини и добавки ѝ помага да се справя с множествената склероза. Даниела Неева, фондация "МС-общество", е категорична, че „профилактиката е много важно нещо при болестта множествена склероза. Ние не можем да пренебрегнем болестта, но можем да им дадем шанс за по-бавно развитие и възможно преодоляване на затруднението от нея“.

Лекарствата, те по принцип не лекуват, те само намаляват пристъпите.

Липсата на витамин D може да причини и ракови заболявания, остеопороза и да наруши работата на около 200 гена в нашето тяло, които са отговорни за редица други заболявания.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo